Бившият френски президент Никола Саркози не успя да избегне съдебен

...
Бившият френски президент Никола Саркози не успя да избегне съдебен
Коментари Харесай

Саркози ще бъде съден за корупция

Бившият френски президент Никола Саркози не съумя да избегне правосъден развой по обвинявания в корупция и корист с въздействие и евентуално ще би трябвало да се яви в съда през идващите месеци, заяви АFP.
Касационният съд на страната през вчерашния ден реши, че има учредения за развой против Саркози. Под отговорност ще бъде измамен и неговият юрист Тиери Херцог, както и някогашният арбитър Гилбърт Азиберт.
Това значи, че в този момент процесът в действителност ще започва, заяви източник, осведомен със случая. Адвокатите на Саркози не бяха открити за коментар, предава БГНЕС.
Случаят за корист с въздействие се концентрира върху диалозите сред Херцог и Азиберт, които са били подслушвани от следователи. Те са разследвали изказванията, че Саркози е приел противозаконни заплащания от наследницата на козметичния колос „ L`Oreal ” Лилиан Бетенкур за президентската си акция през 2007 година.
Проучването разкри също, че Саркози и Херцог постоянно са комуникирали посредством мобилни телефони, получени под подправени самоличности.
През 2014 година Саркози стана първият някогашен френски президент, арестуван в полицейски арест по време на предварителния стадий на следствието.
Саркози не е първият някогашен президент, който е бил преследван - неговият предходник Жак Ширак получи две години условна присъда през 2011 година за заграбване и корист с обществени средства по времето, когато е бил кмет на Париж.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР