Бившият френски премиер Манюел Валс се очаква да обяви, че

...
Бившият френски премиер Манюел Валс се очаква да обяви, че
Коментари Харесай

Бивш френски премиер ще се кандидатира за кмет на Барселона

Бившият френски министър председател Манюел Валс се чака да разгласи, че се кандидатира за кмет на Барселона, разчитайки да преобрази локалния политически пейзаж, предават интернационалните медии, представени от Българска телеграфна агенция. 

След неколкоседмични размишления някогашният социалист евентуално ще разгласи решението си в 19.00 локално време (17.00 по Гринуич) в барселонския Център за модерна просвета, в историческия център на втория по величина град в Испания, където е роден преди 56 години.

Ако в действителност се включи в конкуренцията, опитът му да заеме общински пост след политическа кариера в друга страна ще бъде нещо извънредно в Европа на това ниво. След сключването на контракта от Маастрихт всеки жител на Европейски Съюз може да се кандидатира на локални избори в коя да е страна от общността.

Според негови доближени кандидатурата му не буди подозрения. В петък Манюел Валс качи в Туитър мистериозна фотография, изобразяваща краката му на градския калдъръм, съпроводена с надписа " Барселона... ", а на поканата до медиите за събитието във вторник изпращачът бе означен като " Валс 2019 ".

След неуспеха на президентските му упоритости във Франция през 2017 година той се впусна в политиката оттатък Пиренеите с нови и нови манифестации и демонстрации против каталунските сепаратисти, създали опит през октомври да се отделят от Испания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР