Бившият френски премиер Манюел Валс, който е роден в Барселона,

...
Бившият френски премиер Манюел Валс, който е роден в Барселона,
Коментари Харесай

Манюел Валс скочи срещу независима Каталуния

Бившият френски министър председател Манюел Валс, който е роден в Барселона, съобщи, че независимостта на Каталуния, би означавала " завършек на това, което е Европа ", като съюз на национални страни. " Това, което се случва в Каталуния и в Испания е доста значимо за Европа ", сподели той пред радио " Кадена Сер " четири дни преди неразрешения от Мадрид референдум за самостоятелност на каталунците, съобщи БГНЕС.

Самият Валс е роден на 13 август 1962 година в Барселона в фамилията на швейцарка и каталунски художник и е натурализиран французин. " Наблюдавам събитията с паника, защото знам какви са вероятните последици за Испания и Каталуния, само че също и за Европа и Франция ", сподели той. " Испания е една от най-важните национални страни в Европа, както Франция и Англия. Ако една област в Испания и изключително Каталуния, придобие самостоятелност, това би означавало, по някакъв метод, краят на това, което е Европа, тъй като Европа е съюз на национални страни ", сподели някогашният министър председател на Франция. " Не мисля, че Каталуния би имала допустимо независимо бъдеще в Европа ", сподели още той.

Болшинството от жителите на тази самостоятелна област, на която се падат 20% от Брутният вътрешен продукт на Испания, желаят провеждането на легален референдум за нейната самостоятелност, въпреки и да са разединени по въпроса за тази самостоятелност. Правителството на Мариано Рахой и испанското правораздаване не разрешиха провеждането на подобен референдум и даже заплашиха кметовете, които си разрешат да го проведат. Полицията в Каталуния предизвести за риска от безредици по време на неразрешения референдум за самоопределяне, който е очакван за неделя. Прокуратурата разпореди да се блокира достъпа до изборните секции по всевъзможен начин.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР