Бившият френски национал Бруно Мартини е починал тази нощ в

...
Бившият френски национал Бруно Мартини е починал тази нощ в
Коментари Харесай

Почина бивш френски национал

Бившият френски национал Бруно Мартини е умрял тази нощ в дома си в Грамон от сърдечна непълнота, оповестиха от футболния клуб Монпелие. 58-годишният някогашен вратар игра единствено за три клуба в кариерата си.

Той започва през 1981-а година в Оксер, две години игра за Нанси. А последните четири години от кариерата си от 1995-а до 1999-а година приключи в Монпелие. Именно в Монпелие беше и последната му работа като заместник-директор на школата. Има общо 492 мача в кариерата си, всичките в Лига 1, както и 31 срещи за националния тим на Франция.

"Когато споменем името на Бруно Мартини, това значи, че приказваме за един от най-великите вратари в историята на френския футбол. Винаги е изпълнявал отговорностите си и като състезател, и като треньор с огромен професионализъм и невзискателност. Днес френският футбол оплаква един от най-великите на този пост, който сме имали, се споделя в уеб страницата на Монпелие.

Върхът в кариерата му е европейски първенец за младежи през 1988-а година, както и участник на Европейските шампионати за мъже през 1992-а и 1996-а година. Като треньор на вратарите в националния тим на Франция той подвига европейската купа през 2000-ата година шампионата в Белгия и Нидерландия, а също по този начин е част от щаба на Мондиал 2006, където Франция остана на 2-о място.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР