Бившият финансов министър Владислав Горанов отново влезе на разпит в

...
Бившият финансов министър Владислав Горанов отново влезе на разпит в
Коментари Харесай

Владислав Горанов отново на разпит

Бившият финансов министър Владислав Горанов още веднъж влезе на разпит в Главна дирекция " Национална полиция " поради случая с автомобила, с който се опита да напусне страната на 17 декември.

" До момента съм разпитван три пъти за лекия автомобил и веднъж по сигнал на БОЕЦ. Аз не съм притежател, а ползвател на лекия автомобил. Тази тематика е битова и не може да омаскари един някогашен министър ", сподели Горанов, като посочи, че граничният служител на реда категорично му е споделил да се върне назад при опита му да премине пункта с въпросния автомобил.

Според него автомобилът " очевидно е клониран " и няма по какъв начин да е регистриран, преди да е създаден, както съобщи през вчерашния ден вътрешният министър Бойко Рашков. По думите на Горанов това е документна машинация, а от вносителя на колата знае, че транспортното средство е записано два пъти - първият път при внасянето му в страната, а вторият - при вписването на Горанов като ползвател.

Миналата седмица Владислав Горанов беше извикан на разпит поради инспекция, откакто на 17 декември мина през граничен пункт " Калотина " с автомобил БМВ в посока Сърбия, а при граничната инспекция се оказало, че колата, която ръководи, е оповестена за търсене.

Тогава граничните управляващи споделили на някогашния министър, че има проблем с автомобила и да изчака по-детайлна инспекция. Вместо това обаче Горанов направил противоположен завой и се върнал навътре в страната, като часове по-късно с различен автомобил той напуснал страната.

Горанов сподели още, че е бил разпитван три пъти и поради изказванията на Васил Божков, че е давал подкупи на него, а той от своя страна ги е предавал на Бойко Борисов.

" В момента се прави нова инспекция от Министерство на вътрешните работи, която няма да добави стойност в следствието. Нови обстоятелства и условия няма по какъв начин да бъдат добавени. Целта е Бойко Борисов да бъде спрян от медиите и да дава пояснения по тематики, които от дълго време са изяснени в общественото пространството. Трябва да се занимаваме със зрелища, самун очевидно няма да има ", добави той, като посочи, че има логичност това да е политическа офанзива.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР