Бившият финансов министър на САЩ Стивън Мнучин ще сформира група

...
Бившият финансов министър на САЩ Стивън Мнучин ще сформира група
Коментари Харесай

Те наистина си вярват: Бившият финансов министър на САЩ ще сформира група от инвеститори, които да купят TikTok

Бившият финансов министър на Съединени американски щати Стивън Мнучин ще образува група от вложители, които да купят TikTok от китайската компания ByteDance. Одобреният от Камарата на представителите законопроект за насилствената продажба на платформата съставлява осезаема опасност за по-нататъшното ѝ действие в Съединени американски щати.

„ Смятам, че законопроектът би трябвало да бъде признат, и считам, че TikTok би трябвало да бъде продаден. Това е страховит бизнес и аз ще събера група, която да купи TikTok. “

заяви пред CNBC Стивън Мнучин, понастоящем началник на Liberty Strategic Capital

Двете компании имат общи позиции: Liberty Strategic е сътрудник в SoftBank Vision, а последната влага в ByteDance през 2018 гodina. Законопроектът към този момент е изпратен в Сената, където вероятностите му към момента не са ясни, само че президентът на Съединени американски щати съобщи, че ще го подпише като закон, в случай че той се окаже на бюрото му.

„ TikTok би трябвало да бъде благосъстоятелност на американските предприятия. Китайците в никакъв случай не биха разрешили на американска компания да има нещо сходно в Китай. “

заяви Мнучин

Все още няма изясненост дали китайските управляващи ще разрешат на ByteDance да продаде TikTok на покупател от Съединени американски щати.

Администрацията на платформата изрично се опълчва на тази мярка и счита да се бори. Външният министър на Китай назова самодейността на американските парламентаристи „ логиката на разбойниците “. ByteDance беше оценена на 220 милиарда $ при последния си кръг на финансиране през предходната година. Цената на американското поделение на платформата евентуално ще бъде по-ниска. Най-ценният актив на платформата, съгласно законодателите е нейното най-страшно оръжие – логаритъмът за рекомендации, създаден в Китай. Без него продажбата на платформата на евентуални купувачи би била доста по-малко привлекателна.

Мнучин не посочи на каква сума може да бъде оценена обществената мрежа и кой ще работи като вложител в договорката. По-рано стана известно, че интерес към покупката на TikTok демонстрират някогашният основен изпълнителен шеф на Activision Blizzard Боби Котик и ръководителят на OpenAI Сам Алтман.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР