Бившият финансов министър на Румъния Дариус Вълков беше осъден на

...
Бившият финансов министър на Румъния Дариус Вълков беше осъден на
Коментари Харесай

8 години затвор за бивш румънски министър на финансите, обвинен в корупция

Бившият финансов министър на Румъния Дариус Вълков беше наказан на осем години затвор по обвинявания в търговия с въздействие, пране на пари и несъвместими с длъжността му финансови интервенции, съобщи Аджерпрес.
Наказанията се сплотяват и по този метод общата присъда е осем години затвор, показва уеб сайтът.
Върховният касационен съд също по този начин разпореди от някогашния министър да бъде иззета сумата от 6,2 милиона леи (еврото се разменя за 4,65 леи), която беше запорирана от прокурорите от Националната дирекция за битка с корупцията.
Решението не е дефинитивно и може да се апелира, съобщи Българска телеграфна агенция.
Вълков бе изпратен на съд от Националната дирекция за битка с корупцията през май 2015 година по обвинявания в търговия с въздействие, пране на пари, реализиране на финансови интервенции и комерсиална активност, които са несъвместими с длъжността, пълномощията и отговорностите, които е имал обвиненият, и подписване на финансови преводи посредством потребление на служебна информация. Обвиненията се отнасят за интервала, в който Вълков е бил кмет на южния град Слатина.
Дариус Вълков бе кмет на Слатина от 2004 година до 2012 година, а сред 2012 и 2015 година е сенатор от окръг Олт. Член е на Социалдемократическата партия от 2012 година От август до декември 2014 година е делегиран министър за бюджета, а от декември 2014 година до март 2015 година - министър на финансите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР