Бившият финансов министър на Лесото Моекетси Маджоро положи клетва като

Бившият финансов министър на Лесото Моекетси Маджоро положи клетва като ...

Новият премиер на Лесото положи клетва.

Бившият финансов министър на Лесото Моекетси Маджоро положи клетва като министър-председател след оставката на Томас Табане. Знаете, Табане бе обвинен в заговор за убийството на съпругата му.
58-годишният Маджоро положи клетвата на церемония в кралския дворец на крал Летси III в малкото южноафриканско кралство, обещавайки: „Ще бъда истински и предан министър-председател с божията помощ“, предаде AFP, цитирана от БГНЕС.
Опитен икономист, Маджоро по-рано е работил като изпълнителен директор в Международния валутен фонд в един от офисите в Африка.
Той поема поста от 80-годишния Табане, който подаде оставка във вторник под натиск от съперници след обвинения, че е имал участие в убийството на бившата си съпруга Липолело Табане през юни 2017 г.
Убийството, извършено два дни преди Табане да встъпи в длъжност, потопи в смут страната с 2,2 милиона население и подтикна лидера да се оттегли. Табане, който присъства на церемонията по полагането на клетва днес, отрича каквото и да е участие в убийството.

Източник: actualno.com