Бившият финансов министър Асен Василев (Продължаваме промяната) и зам.-председателят на

...
Бившият финансов министър Асен Василев (Продължаваме промяната) и зам.-председателят на
Коментари Харесай

СДОБРИХА СЕ! Асен Василев оттегли делото срещу Тошко за 25 бона

Бившият финансов министър Асен Василев ( " Продължаваме промяната " ) и зам.-председателят на " ИТН " Тошко Йорданов, които сега са претенденти за народни представители, по взаимно единодушие са поискали прекъсване на дело за клюка, заяви " Де факто ". Гражданското дело бе заведено от Василев против Йорданов поради изказванията му от парламентарната естрада, че през 2013 година Василев е откраднал интелектуална благосъстоятелност, поради което е бил наказан в Лондон.

Асен Василев отхвърли изказванията и разгласи, че е завел иск в Софийския градски съд. Съдебното съвещание по делото, което бе ориентирано за 20 септември, не е извършено, откакто юристите и на двамата са внесли молби с идентичен смисъл.

В исковата си молба си някогашният финансов министър твърдеше, че Йорданов му е предизвикал съществени неимуществени вреди с оскърбителен изказвания, публикувани от трибуната на Народното събрание на 29 юли 2021 година, а по-късно повторени и в две телевизионни участия.

Искът на Василев бе непълен за 25 100 лева от 250 хиляди лева, напомня изданието. Ако съдът присъди сумата по частичния иск, то той може да заведе ново дело за цялостния размер до 250 хиляди лева Ако в период от половин година Василев и Йорданов не изискат възобновяване на делото за клюка, то ще бъде дефинитивно прекъснато.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР