Бившият финансов министър Асен Василев на ПП отново не е

...
Бившият финансов министър Асен Василев на ПП отново не е
Коментари Харесай

Асен Василев пак не е разбрал за финансите на държавата

Бившият финансов министър Асен Василев на Политическа партия още веднъж не е схванал какво е положението на хазната у нас. Според него страната не събирала налозите, като даже упрекна Национална агенция за приходите в чадър над някои компании, без да загатва какви. Василев разгласи преди дни в ефир, че по негово време се събирали доста повече налози.

Днес съпредседателят на Политическа партия за следващ път бе опроверган персонално от шефа на Национална агенция за приходите. Борис Михайлов цитира и ясно цифрите: Към 17 март събираемостта на приходите е в размер на 6 милиарда и 400 милиона лв., като от тях 752 милиона са събрани повече в сравнение с предходната година за същия интервал. Данък добавена стойност е събран в границите на 211 милиона лв. повече от м.г.

" Много по-голяма е събираемостта от м.г., само че към момента нямаме бюджет за тази година и няма проект. Спрямо предходната година ние сме доста по-добре с 752 милиона допълнително. Цифрите са това ".

Национална агенция за приходите регистрира и растеж на приходите с близо 13%. От организация „ Митници “ пък оповестиха, че близо 13 милиарда и 400 милиона лв., което дава над 42% доход в държавния бюджет.   
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР