Бившият финансов директор на Алфа Банк у нас и по-късно

...
Бившият финансов директор на Алфа Банк у нас и по-късно
Коментари Харесай

Живко Тодоров е новият изпълнителен директор на ББР

Бившият финансов шеф на " Алфа Банк " у нас и по-късно на " Първа капиталова банка " Живко Тодоров е новият изпълнителен шеф на Българската банка за развиване (ББР). Той ще замести на поста освободеният Стоян Мавродиев. Това удостоверяват от ББР в публично известие, откакто преди дни се заприказва, че точно Тодоров може да бъде назначен на тази позиция.

Той стартира кариерата си в банковия бранш през 1997 година в ING Bank - клон София, където до 2012 година заема поредно длъжностите действен счетоводител, финансов контролер, основен финансов шеф и член на Управителния съвет за България. В интервала 2012-2014 година е назначен за основен финансов шеф и член на УС на Алфа Банк - клон България.

От юни 2014 до март 2020 година е основен финансов шеф и член на Управителния съвет на " Първа капиталова банка ", където дава отговор за ресорите " Финанси ", " Счетоводство ", " Връзки с вложителите ", " Трежъри и Финансови институции ", " Кореспондентски връзки ". Под негово управление се създава и внедрява вътрешна политика за трансферно ценообразуване на средства и модел за систематизиране на разноските, както и модел за пресмятане на доходност на равнище бизнес линия, артикули и клиенти, способства за надграждане на рейтинга на банката в интервала 2014-2017, като й основава и звено за финансов и бизнес разбор.

Живко Тодоров има магистърска степен по Счетоводство и надзор от УНСС в София, както и Executive MBA от Hult International Business School в Лондон.

Междувременно от през вчерашния ден " Първа капиталова банка " също има нов основен изпълнителен шеф. Това е досегашния член на борда на шефовете Никола Бакалов.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР