Бившият фигурист Максим Стависки, който предизвика жестока катастрофа край Приморско

...
Бившият фигурист Максим Стависки, който предизвика жестока катастрофа край Приморско
Коментари Харесай

Ексклузивни разкрития! Ето как пияният Стависки се измъкнал от затвора, след зверското меле край Приморско…

Бившият фигурист Максим Стависки, който провокира жестока злополука край Приморско и беше наказан дейно, само че най-после се отъвра с условна присъда и не влезе в пандиза, се е измъкнал с остроумен трик, прибавен от негов юрист, научи извънредно ПИК.

Във съдбовния 7 август 2008 година, той кара мощния си джип “Хамър ”. На десен завой край моста над река Ропотамо, той навлиза в насрещното и се блъска в лек автомобила. На място почина 23-годишният Петър от Сливен и прати Мануела Горсова в будна кома. В злополуката взе участие и още една кола.

Първоначално беше обявено, че алкохолната проба на фигуриста е негативна. След това обаче истината излезе на яве – Стависки е карал “Хамър ”-а си с 1,1 промила алкохол в кръвта. И тук точно идва хитрият ход на един от неговите юристи.

През цялото време на делото той поддържа тезата, че алкохолът е използван от Максим след случая: Стависки е бил на посетители, а на изпроводяк му е даден като подарък бутилка с домашна ракия. Притеснен от случая, който е провокирал, той протяга ръка към шишето и отпива няколко глътки. Именно те са регистрирани от дрегера на полицията. Преди това няма по какъв начин да се потвърди, че е бил пийнал зад кормилото.

В сходен юридически парадокс се изпада постоянно, описват юристи. Така се получава обаян кръг – в случай че един лидер е пийнал, провокира злополука и убие някого и няма очевидци е недоказуемо, дали е използвал алкохол преди да седне зад кормилото или е отпил по-късно, с цел да се успокои. В закона категорично е записано, че той няма право да прави това, само че както знаем в България спазването на законите е пожелателно.

А историята с Максим Стависки е добре позната на всички – условна присъда от година и половина на първа инстанция, ефикасна от 2 години и половина и последвала условна присъда от 2 години и 6 месеца, с петгодишен изпитателен период, присъдени финансови компенсации, лишен млад живот и белязана вечно Мануела.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР