Бившият фигурист Максим Стависки, който предизвика жестока катастрофа край Приморско

Бившият фигурист Максим Стависки, който предизвика жестока катастрофа край Приморско ...

Ексклузивни разкрития! Ето как пияният Стависки се измъкнал от затвора, след зверското меле край Приморско….


Бившият фигурист Максим Стависки, който предизвика жестока катастрофа край Приморско и беше осъден ефективно, но накрая се отъвра с условна присъда и не влезе в затвора, се е измъкнал с хитър трик, приложен от негов адвокат, научи ексклузивно ПИК.

Във фаталния 7 август 2008 г., той шофира мощния си джип “Хамър”. На десен завой край моста над река Ропотамо, той навлиза в насрещното и се блъска в лек автомобила. На място загина 23-годишният Петър от Сливен и прати Мануела Горсова в будна кома. В катастрофата участва и още една кола.

Първоначално беше съобщено, че алкохолната проба на фигуриста е отрицателна. След това обаче истината излезе на яве – Стависки е шофирал “Хамър”-а си с 1,1 промила алкохол в кръвта. И тук именно идва хитрият ход на един от неговите адвокати.

През цялото време на делото той поддържа тезата, че алкохолът е употребен от Максим след инцидента: Стависки е бил на гости, а на изпроводяк му е даден като армаган бутилка с домашна ракия. Притеснен от инцидента, който е предизвикал, той посяга към шишето и отпива няколко глътки. Именно те са отчетени от дрегера на полицията. Преди това няма как да се докаже, че е бил пиян зад волана.

В подобен правен абсурд се изпада често, разказват адвокати. Така се получава омагьосан кръг – ако един водач е пиян, предизвика катастрофа и убие някого и няма свидетели е недоказуемо, дали е употребил алкохол преди да седне зад волана или е отпил след това, за да се успокои. В закона изрично е записано, че той няма право да прави това, но както знаем в България спазването на законите е пожелателно.

А историята с Максим Стависки е добре позната на всички – условна присъда от година и половина на първа инстанция, ефективна от 2 години и половина и последвала условна присъда от 2 години и 6 месеца, с петгодишен изпитателен срок, присъдени финансови обезщетения, отнет млад живот и белязана завинаги Мануела.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }

Източник: 7dnisofia.bg