Бившият евродепутат от ГЕРБ Илиана Иванова ще е вторият кандидат

...
Бившият евродепутат от ГЕРБ Илиана Иванова ще е вторият кандидат
Коментари Харесай

ГЕРБ издига Илиана Иванова за еврокомисар

Бившият евродепутат от ГЕРБ Илиана Иванова ще е вторият претендент за еврокомисар от България наред с Даниел Лорер.

Това разгласи Бойко Борисов в Народното събрание, като постави завършек на спекулациите по отношение на номинацията на ГЕРБ за еврокомисар

" Много познато лице в Брюксел, а доста е значимо нашият комисар, защото аз преди време съм взел участие, когато се правеха ръководител на Екологичен потенциал, Европейския съвет и Европейска комисия (през 2019 година, б.р.) и тогава за България беше оставена квота за жена с доста прекрасен сектор от ЕНП и ГЕРБ. И ние през днешния ден взехме решение за Илиана Иванова - доста познато лице в Брюксел, доста способена ", сподели той.

Иванова е член на Европейската счете палата от България, тя беше едно от първите лица на ГЕРБ в листата им за евродепутати при започване на ръководството на Борисов.

Иванова е измежду българските фрагменти на високо равнище в органите на Европейски Съюз наред с хора като Лиляна Павлова в Европейската капиталова банка и шефа на Евростат Мариана Коцева.

Той разгласи, че чака " партията, която победи на изборите " да е тази, която ще излъчи новия еврокомисар на България, макар че ПП-ДБ също издигнаха собствен фаворит - Даниел Лорер.

Във вторник Кирил Петков разгласи, че решението кой от двамата кандидати за член на Европейска комисия ще продължи напред, ще зависи от Урсула фон дер Лайен и отбрани лансирането на паралелни кандидатури като " политическа конкуренция ".

Лорер даде сигнал, че чака България да резервира досегашния си сектор - " Иновации, научни проучвания, просвета, обучение и юноша ", който заемаше Мария Габриел до неотдавна.

От думите на Борисов също проличава, че ГЕРБ биха били удовлетворени да получат още веднъж това портфолио до края на мандата на комисията " Фон дер Лайен ".

Във визитката, която ГЕРБ разпространиха за Илиана Иванова, се показва, че е приключила интернационалните стопански връзки във Варна и магистратура по интернационалните финанси в Thunderbird School of Global Management в Аризона, Съединени американски щати.

Кариерата ѝ стартира като анализатор в банки и финансови институции в Далас и Аризона. Между 2007-2009 е член на Столичния общински съвет, а през 2009 е определена за евродепутат от ГЕРБ.

На 1 януари 2013 година става член на Европейската счете палата, като от 7 години е декан на одитен състав II, отговарящ за одита в областта на структурните политики, превоза и енергетиката.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР