Бившият евродепутат Николай Бареков предприе протест срещу съиздателя на Икономедия

...
Бившият евродепутат Николай Бареков предприе протест срещу съиздателя на Икономедия
Коментари Харесай

И Бареков бе мобилизиран – организира протест срещу Прокопиев

Бившият евродепутат Николай Бареков предприе митинг против съиздателя на " Икономедия " Иво Прокопиев, появявайки се по бермуди и чехли за баня пред негов парцел в местността Буджака край Созопол. Придружаван от десетина индивида и авансово подготвил плакати, Бареков разгласи, че парцелът стопира достъпа до морския бряг и забележителната околност Райския залив.

" Ние тръгнахме като цивилен, туристически митинг. Прокопиев е човек на зелените дела. Вие какво зелено виждате в това? Така строи бранителят на зелената идея - бетон върху скалите ", възмути се Бареков и върза трикольор на оградата на една от къщите в региона, с цел да покаже, че българският бряг е държавна територия.

Проверка на БНР откри, че край парцела на предприемача Иво Прокопиев е оставена пътека, която води до морския бряг. Същото е открила и инспекция на Нова телевизия, която на собствен ред също съответно отрази митинга на Бареков, както и Българска национална телевизия и редица други медии.

В местността Буджака има 3 парцела, които стопират достъпа до морския бряг, само че те се намират в северната част на зоната, сподели кметът на Созопол Тихомир Янакиев пред БНР:

" Заградил ли е Иво Прокопиев плаж?! От това, което на prima vista се вижда и по документи - няма заварден плаж, тъй като просто там плаж няма . Законът за устройство на черноморското крайбрежие задължава притежателите да обезпечават алеи до морски плажове ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР