Бившият енергиен министър Трайчо Трайков е поискал удължаване на срока,

...
Бившият енергиен министър Трайчо Трайков е поискал удължаване на срока,
Коментари Харесай

Трайков иска удължаване на срока за декларацията до Антикорупционната комисия

Бившият енергиен министър Трайчо Трайков е изискал удължение на периода, в който да даде документи за генезис на запорираното му имуществ о.
Искането си е отправил към Антикорупционната комисия - Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ), заяви БНР.

 Пламен Георгиев: Ако Трайков не подаде декларация, запорираното му се лишава
Пламен Георгиев: Ако Трайков не подаде декларация, запорираното му се лишава

Проверили и Делян Пеевски, само че не разкрили нередности

Припомняме, на 25 септември стана ясно, че са запорирани парцели и банкови сметки за съвсем 2,4 милиона лв. на някогашния министър Трайков. Според Антикорупционната комисия това е разлика сред разноските и приходите му през последните 10 години . Шефът на комисията изясни, че срокът, в който Трайков може да подаде декларация е до през днешния ден - 28 септември.

 Запорирани са парцелите на Трайчо Трайков
Запорирани са парцелите на Трайчо Трайков

Комисията е разкрила несъответстие сред приходите и имуществото за 2,4 млн. лв..

Според Трайков сходна пролонгация би му дала опция да убеди антикорупционната комисия в законността на приходите си , с цел да може запорът над негови парцели и средства да бъде вдигнат.

" Аз не мога да се защитя, до момента в който не знам тъкмо коя част от приходите ми те считат, че са с неразбираем генезис. Когато към този момент имам опция да се възползвам от материалите, които те са събрали, с цел да приготвят това пояснение , тогава няма да имаме никакъв проблем ", сподели Трайков.

 Христо Иванов уверен, че Трайков е подложен на политическа принуда
Христо Иванов уверен, че Трайков е подложен на политическа принуда

Демократите упорстват за действителна промяна в прокуратурата

По думите му, той още преди време е обжалвал акта на авансово запориране и процедурата към момента не е завършила. Бившият стопански министър е уверен, че може да показа всички документи, които комисията счита, че им липсват, с цел да си обяснят произхода на всички средства, които ги интересуват.

Според него може да се избегне правосъдната процедура, в случай че комисарите от антикорупционната комисия схванат декларацията и в случай че са добросъвестни .

" Веднъж към този момент съм бил под ударите на част от тази комисия - небезизвестната комисия на Златанов с тефтерчето и тогава констатациите на комисията бяха опровергани и отхвърлени от съда на всички инстанции. Аз тогава не се възползвах от правото си да осъждам страната, тъй като ми се стори, че не всички българи са отговорни за дейностите на избрана група хора, само че явно това не е имало огромен смисъл, тъй като нещата продължиха. Човекът, който ме наклевети тогава, продължава да доближава нови низини и да каля хората. Това е Николай Бареков ", сподели още веднъж Трайчо Трайков.

 Трайков сигурен, че дейностите му в предишното са законни
Трайков сигурен, че дейностите му в предишното са законни

Бившият стопански министър следва законовата процедура
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР