Бившият енергиен министър от тройната коалиция и ексдепутат от БСП

...
Бившият енергиен министър от тройната коалиция и ексдепутат от БСП
Коментари Харесай

Сладък живот: Обвиняемият Р. Овч. се стяга за екзотично пътешествие в Тибет

Бившият енергиен министър от тройната коалиция и ексдепутат от Българска социалистическа партия Румен Овчаров, упрекнат за нанасяне на вреди на страната за близо 200 млн. евро от плана АЕЦ „ Белене “, ще почива в скъпата и екзотична дестинация Тибет.

Той е бил сниман от екип на в. „ Телеграф “ на влизане и излизане от туристическа организация, рекламираща се с това, че не провеждат просто екскурзии, а завършения.

Шофьор с предпоследен модел суперлуксозно БМВ пета серия с 3-литров дизелов мотор с турбо и мощ от 300 конски сили спря пред офис на ул. „ Оборище “ 52. От автомобила, струващ към 60 000 лева Втора ръка, е слязъл Овчаров и дама на към 50 години, с която са влезнали в организацията. Хора от обкръжението на някогашния министър описаха, че той си падал по скъпите дестинации.

Дългия инкасатор считал да посети Тибет за лятната си почивка, а преди е изкачвал най-високия връх в Африка – Килиманджаро, както и върха Арарат. Проверка демонстрира, че цената за 20-дневна екскурзия до Тибет коства 3000 $ плюс още 1000 евро, в които са включени и самолетните билети. Така идния отдих до екзотичното място, привличащо хиляди заможни туристи с обиколки на свещени места излиза към 8000 лева

Близо 15 минути Дългия инкасатор е останал в офиса на туристическата организация, а през това време водачът, който го е докарал, е обикалял тесните пресечки на ул. „ Оборище “, защото е нямало къде да спре. На излизане, леко раздразнителен, Овчаров е ходел напред-назад по тротоара, разговарял е по телефона и се е оглеждал за момчето с беемвето. Според част от изявленията в медиите, Дългия инкасатор няма право да напуща страната.
Бившият народен представител обаче отхвърля коментар по случая, само че и не отхвърля, че планува почивка в чужбина.

От прокуратурата са обяснили пред „ Телеграф “, че той може да пътува отвън граница, няма ограничаване и е с мярка за отклоняване „ подписка “. Процедурата е такава, че единствено би трябвало да уведоми държавното обвиняване за плануваното излизане от страната. Обикновено това се правело когато се закупят самолетните билети.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР