Бившият египетски президент Мохамед Морси почина в болница в Кайро,

...
Бившият египетски президент Мохамед Морси почина в болница в Кайро,
Коментари Харесай

Почина бившият египетски президент Мохамед Морси, обвиняем за убийства

Бившият египетски президент Мохамед Морси умря в болница в Кайро, откакто припадна по време на сесия в съда.
" Той е приказвал пред съдията в продължение на 20 минути, по-късно е станал доста развълнуван, след което е примрял. Той бързо бил откаран в болница, където по-късно умрял ", заяви източникът за AFP.
Морси беше първият демократично определен президент на Египет, само че ръководи единствено една турбулентна година след въстанието през 2011 година, преди армията да го смъкна през юли 2013 година
Има редица свидетелства за убийства, за които се твърди, че са проведени от Морси и други членове на групата му " Мюсюлмански братя " по време на въстанието.
Прокурорите настояват, че са били извадени от пандиза благодарение на палестинската група " Хамас " и оперативни представители на придвижването " Хизбула " в Ливан.
На границата с Газа Северен Синай е епицентър на ислямското въстание, което избухна след свалянето от власт на Морси с боен прелом през 2013 година
През последните години Египет построи буферна зона по границата, с цел да спре потока от бойци.
През 2015 година Морси беше наказан на гибел, само че висшият апелативен съд на страната анулира присъдата и върна процеса за преразглеждане.
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отдаде респект на някогашния египетски президент, наричайки го " страдалец ".
" Нека Аллах да даде покой на нашия брат Морси, дано неговата мъченическа душа почива в мир ", сподели Ердоган, който сътвори тесни връзки с Морси.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР