Бившият египетски президент Мохамед Морси бе погребан днес в столицата

...
Бившият египетски президент Мохамед Морси бе погребан днес в столицата
Коментари Харесай

Бившият египетски президент Мохамед Морси бе погребан в Кайро, след като почина по време на съдебен процес

Бившият египетски президент Мохамед Морси бе заровен през днешния ден в столицата Кайро, съобщи Франс прес, като се базира на един от неговите юристи.

Ислямистът Морси умря през вчерашния ден по време на съвещание от правосъден развой против него. Медицински източник сподели, че повода за гибелта му е сърдечен удар, съобщи Българска телеграфна агенция.

Кончината на някогашния египетски президент Мохамед Морси бе " ужасна, само че изцяло предвидима ", сподели директорката на " Хюмън райтс уоч " за Близкия изток Сара Лия Уитсън, представена от ДПА.

 Тя разкритикува в Туитър неспособността на египетското държавно управление да му обезпечи съответни медицински грижи и задоволително визити на членове на фамилията. През 2017 година организацията заяви в отчет, че изискванията в пандиза за Морси могат да допринесат за утежняване на здравето му, че той е припадал два пъти през юни същата година и съгласно фамилията му е изпадал в диабетична кома.

" (Морси) бе заровен в (квартал) Мединат Наср, в източната част на Кайро, в наличието на своето семейство. Погребалната молитва бе отправена в болничното заведение към пандиза Тора ", където той бе разгласен за мъртъв през вчерашния ден, сподели за Франс прес един от неговите юристи.

Бившият египетски президент от ислямисткото придвижване " Мюсюлмански братя " бе отхвърлен от власт от армията през 2013 година и от този момент бе държан в пандиза.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР