Бившият двукратен световен шампион в професионалния бокс Амир Хан обяви,

...
Бившият двукратен световен шампион в професионалния бокс Амир Хан обяви,
Коментари Харесай

Амир Хан не мисли за оттегляне

Бившият повторен международен първенец в професионалния бокс Амир Хан разгласи, че не мисли за отдръпване от спорта и възнамерява да организира най-малко още един-два мача на професионалния кръг. Думите му идват в отговор на появилите се информации, че обмисля да окачи ръкавиците.

" Определено от ковид всички ставаме малко напрегнати и споделяме неща, които не мислим в действителност. Аз се усещам добре,силен съм. Не желая да споделям, че съм изиграл последния си мач ", споделя Хан. За последно той се би на кръга през юли 2019 година в Саудитска Арабия против австралиеца Били Диб и завоюва след преустановяване на мача в четвъртия рунд.

Биткаджията от Болтън още веднъж си пожела да премери сили с филипинската легенда Мани Пакиао, с който се познава добре, защото и двамата са упражнявали при един треньор в Лос Анджелис.

" Това е нещото, което постоянно съм желал - мач с Мани. Ако стане, ще е велико. Ако не стане, ще диря други разновидности ", споделя Хан.

Все отново Хан, който сега е на 33 години, има хрумвания с какво желае да се занимава след прекратяването на кариерата.

" Искам да стана управител на обещаващи боксьори от Южна Азия. Да стана нещо като Оскар де ла Оя, който изведе напред доста мексиканци. Не ми се става треньор, доста старания и сила се изискват за това ", приключва Хан, който е с пакистански генезис. Той е обвързван и с България, където изгрява звездата му през 2004 година, когато печели купа " Странджа ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР