Бившият двукратен служебен премиер и министър на отбраната Стефан Янев

...
Бившият двукратен служебен премиер и министър на отбраната Стефан Янев
Коментари Харесай

Стефан Янев скоро ще основе партията си, която ще се позиционира в центъра

Бившият повторен длъжностен министър председател и министър на защитата Стефан Янев се чака да учреди партията си до началото на май. Учредяването на групировката ще се случи до началото на май, посочи някогашната заместничка на Янев във военното министерство и началник на кабинета му като длъжностен министър председател Ралица Симеонова. Днес тя е един от моторите на бъдещия план, написа 24 часа.

Партията ще бъде учредена, когато рекрутираме задоволителен брой хора, споделящи сходни политически хрумвания и възгледи, т.е. когато е налице нужният за една сходна групировка човешки капитал, изясни Симеонова. Тя уточни и къде се нарежда партията - " в национално-консервативния спектър”.

Когато в средата на март някогашният консултант на президента Румен Радев разгласи, че събира съидейници, политически анализатори виждаха негласна поддръжка откъм президента за неродения план. Днес от обкръжението на Радев настояват, че сред двамата генерали има мощно изстудяване. Въпреки че единственият обществен коментар на президента след отстраняването на Янев бе, че е очаквал доста повече от него като министър на защитата. Дистанцирането посред им е станало, когато във военното министерство са били изолирани и хора, предложени или подкрепяни от Радев.

Възможно ли е генералът да влезе в премиерска роля преди старта на партията? От четирите политически сили в ръководещата коалиция най-много " Има подобен народ” на Слави Трифонов би могла да припознае Стефан Янев като вид за министър-председател при възможен нов кабинет. Малко евентуално е Българска социалистическа партия също да поддържа промяна на Кирил Петков, защото за Корнелия Нинова това въпреки всичко ще е отваряне на вратата за въздействие на Румен Радев в изпълнителната власт. Както е известно, вицепремиерът и стопански министър фрапантно се размина с президента, който бе открит и стартиран от Нинова в първия му мандат.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР