Бившият двоен агент Сергей Скрипал редовно се е срещал през

...
Бившият двоен агент Сергей Скрипал редовно се е срещал през
Коментари Харесай

Защо Кремъл подготви убийството на Скрипал

Бившият двоен сътрудник Сергей Скрипал постоянно се е срещал през последните години с представители на испанските специфични служби, оповестява New York Times.
 Путин е виновен за покушението над Скрипал, счита английското държавно управление  Мей: Извършителите на офанзивата против Скрипал са сътрудници на съветското военно разузнаване  Британската прокуратура повдигна обвинявания на двама руснаци за отравянето на Скрипал
Скрипал, както и отровеният през 2006 г. Александър Литвиненко, са дали на испанското разузнаване скъпа информация за съветската мафия и връзките й с съветския политически хайлайф.

Причината за опита за ликвидиране на Скрипал е така наречен " испанско дело ". Става дума за интервенция " Оса ", която стартира в средата на предишното десетилетие. Тогава в Испания е намерено следствие както против представители на проведената престъпност, по този начин и против авторитетни политико-икономически фигури. Разследвани са финансови активи на доближени на Путин в Испания. Разследвано е пране на пари, за което е допустимо да има някакво отношение с президента Путин и с негови доближени. Затова и загина Александър Литвиненко, съобщи в ефира на радио " Ехото на Москва "  известният съветски политолог Станислав Белковский.

Александър Литвиненко абсолютно беше погубен поради това, че стана сътрудник на испанските специфични служби - изцяло публично. Марина, вдовицата на Литвиненко, удостовери пред съда, че той е работил за испанските специфични служби. Не споделям някаква вътрешна информация, това са публични данни. Литвиненко е предоставял информация за " Испанското дело ", тоест дал е компромати за хора, които са доста близки на Путин. После е трябвало да даде показания в испански съд в качеството си на очевидец. Но преди да отиде в Испания за правосъдния развой го сполетя случката с чая. Същият е казусът и със Скрипал, твърди Белковский.

Литвиненко беше токсичен през 2006 година с радиоактивен полоний-210, комплициран в чаша чай.

Според Белковский Сергей Скрипал е оживял след покушението, защото " джентълмените ", които са намазали с " Новичок " бравата на вратата му, не са съобразили, че по това време в региона има висока мокрота и е завалял дъжд. Така концентрацията на " Новичок " върху бравата е намаляла. 

Просто стичане на събитията, които са избавили живота на Сергей и Юлия Скрипал. Но това не значи, че не са желали да убият Скрипал - проектът е бил Скрипал да бъде погубен. Скрипал е трябвало да бъде идващият след Александър Литвиненко, коментира известният съветски политолог.

Според журналистката Юлия Латинина професионализмът на интервенцията на съветските специфични служби против Скрипал е бил на толкоз ниско равнище, че виновните за покушението дори не са знаели, че Юлия Скрипал ще посети татко си в деня, в който са намазали бравата с " Новичок ".

Латинина е на мнение, че проектът за покушението не е включвал отравяне на Юлия Скрипал, а единствено на татко й.

Сергей Скрипал е на 67 години, възрастен човек, признаците при отравяне с " Новичок " мъчно могат да бъдат отличени от признаците при инфаркт. Планът е бил тиха разпродажба и илюзия за медиците: " 67-годишен. Какво да е станало с него? Ами инфаркт ", гласи версията на известната журналистка Юлия Латинина.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР