Бившият дизайнер на Apple работи по проекта с авторите на

...
Бившият дизайнер на Apple работи по проекта с авторите на
Коментари Харесай

Задава се революционно устройство с изкуствен интелект 

Бившият дизайнер на Apple работи по плана с създателите на ChatGPT 

До няколко години на пазара може да се появи революционно мобилно устройство с изкуствен интелект (снимка: CC0 Public Domain)

“iPhone в света на изкуствения разсъдък ”. Това е новият, революционен артикул, по който работят взаимно дизайнерът на епълския смарт телефон – Джони Айв (вече не е част от компанията) и основателите на AI бота ChatGPT от OpenAI.

Според обява на Файненшъл Таймс, японската корпорация SoftBank е главен вложител в плана, а в създаването на продукта е привлечена и нейната компания Arm, която неотдавна излезе на борсата.

Твърди се, че OpenAI договаря с Джони Айв и SoftBank за финансиране на план на стойност 1 милиард $ за основаване на “iPhone в света на изкуствения разсъдък ”. OpenAI се пробва да надгради върху триумфа на ChatGPT, а Силициевата котловина търси идната огромна хардуерна платформа след смарт телефоните.

Сам Олтман, основният изпълнителен шеф на OpenAI, притегли компанията LoveFrom на Айв, с цел да създаде първото си потребителско устройство, съгласно трима осведомени източници, на които се базира Фанйненшъл Таймс.
още по темата
Айв основа LoveFrom през 2019 година, откакто прекара две десетилетия в Apple, където изигра основна роля в създаването на някои от най-влиятелните устройства на компанията, включително iPhone и iPod.

Въпреки че планът към момента е в начален стадий, фирмите са разискали доста евентуални приложения и се надяват да основат нещо, което ще обезпечи „ по-естествено и интуитивно потребителско преживяване за взаимоотношение с AI ”. Те се въодушевяват от това по какъв начин iPhone употребява сензорния екран, с цел да промени метода, по който хората взаимодействат с мобилния интернет.

Изпълнителният шеф на SoftBank Масайоши Сон води договарянията за инвестиция от над 1 милиард $ в начинанието и разисква основаването на компания, която да употребява гения и технологиите на трите компании. Сон също упорства дизайнерът на чипове Arm, който е 90% благосъстоятелност на SoftBank, да играе централна роля в плана.

Според източниците на Файненшъл Таймс, договарянията са доста “сериозни ”, само че не са дефинитивни. Медията прецизира, че към момента не е контрактувана договорка и публично известие може да се чака след месеци. Вероятно ще отнеме години продуктът да стигне до пазара.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР