Бившият директор в израелското министерството на комуникациите Шломо Филбер, считан

...
Бившият директор в израелското министерството на комуникациите Шломо Филбер, считан
Коментари Харесай

Приближен на Нетаняху готов да свидетелства срещу него

Бившият шеф в израелското министерството на връзките Шломо Филбер, считан за поддръжник на премиера Бенямин Нетаняху, се е съгласил да свидетелства против министър председателят на Израел в следствие за корупция, съобщи „ Ройтерс “, цитирайки локални медии.

Решението на Филбер да свидетелства против Нетаняху съставлява непредвиден поврат за израелския министър председател, чийто вътрешен кръг от доближени до неотдавна изглеждаше непреклонен. Това накара доста специалисти в страната да дефинират Нетаняху като „ политически мъртвец “

Новото развиване по корупционния скандал подхрани спекулациите, че 68-годишният Нетаняху може да свика предварителни избори, с цел да забави следствието и да впрегне поддръжката на десните гласоподаватели в страната.

Нетаняху отхвърля всичко и твърди, че обвиняванията против него са „ лов на вещици “ от враждебни медии.

Филбер, които бе назначен в министерството на връзките персонално от Нетаняху, бе задържан тази седмица дружно с висши ръководители на най-голямата телекомуникационната компания „ Безек “.

В неизвестен отчет, представен от израелските медии, се твърди, че Филбер се е съгласил да свидетелства по обвиняванията за поощряване на регулация за стотици милиони долари в интерес на „ Безек “ в подмяна на благоприятно медийно отразяване на Нетаняху в притежавания от телекомуникационната компанияновинарски уебсайт „ Walla! ".

Ръководителите на „ Безек “ отхвърлят всички обвинявания.

Нетаняху, който ръководи Израел в разнообразни интервали от 1996 година насам, чака решението на основния прокурор Авишай Манделблит по две други производства, откакто израелската полиция предложи против премиера да бъдат повдигнати обвинявания в корупция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР