Бившият директор в Goldman Sachs Андреа Вела получи доживотна забрана

...
Бившият директор в Goldman Sachs Андреа Вела получи доживотна забрана
Коментари Харесай

Фед забрани до живот на директор на Goldman Sachs да се занимава с финанси

Бившият шеф в Goldman Sachs Андреа Вела получи доживотна възбрана от Федералния запас да заема длъжности в банковата промишленост, показват от централната банка в прессъобщение. Той е напуснал работата си във финансовата институция едвам преди няколко дни, показват от самата банка.

Все отново Вела се е споразумял с централната банка да не признава или отхвърля виновността си в тази ситуация, показват от Bloomberg. Въпреки това регулаторът му наложи самостоятелна санкция в размер на 1,42 млн. $ поради присъединяване му в схемата.
 Goldman Sachs: От какво ще се интересуват пазарите през 2020 година
Goldman Sachs: От какво ще се интересуват пазарите през 2020 година

Растежът се чака да се възвърне през идната година, чакат от банката

До това се стигна, откакто стана ясно, че той е осигурявал финансиране за капиталовия фонд 1Malaysia Development Berhad (1MDB). " Goldman са организирали продажбата на облигации за 1MDB ", написа в известието на централната банка. " Според ордерът Вела не е установил, че Лоу Таек Джо е забъркан в предлагането на облигации. Лоу е бил в забранителния лист на Goldman и неговото присъединяване било индикация за повишения евентуален риск за банката. "

Лоу, дружно с двама чиновници на Goldman Sachs - Тим Лейснър и Роджър Енджи, са престъпно подсъдими от правосъдното министерство на Съединени американски щати поради присъединяване си в скица за източване на приходите от продажбите на облигации на 1MDB. Сред рецепиентите, с изключение на самото трио, са били политици в Малайзия и Абу Даби.

Между 2009 и 2015 година Лоу е съумял да източи над 4,5 милиарда $ от 1MDB, който е благосъстоятелност на финансовото министерство на Малайзия. Фондът притегли вниманието на министерството на правораздаването на Съединени американски щати тъкмо към 2015 година, когато стана ясно, че 1MBD реализира съмнителни транзакции и че на процедура е държавен механизъм за канализиране на средства от измами и корупция.
 Goldman Sachs се отхвърля от плануваната си облага
Goldman Sachs се отхвърля от плануваната си облага

Банката ще употребява по-широк набор от принадлежности пред вложителите си

Институцията беше учредена през 2009 година, с цел да притегля задгранични вложители в страната. От тогава огромна част от вложените средства в Малайзия по някои от знаковите планове, осъществени в страната, минаха точно през него. 1MBD е концентриран върху сферите на енергетиката, инфраструктурата, недвижимите парцели, туризма и земеделието.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР