Бившият директор по комуникациите на Белия дом Хоуп Хикс се

...
Бившият директор по комуникациите на Белия дом Хоуп Хикс се
Коментари Харесай

Хоуп Хикс ще свидетелства в Конгреса по разследването на Мълър

Бившият шеф по връзките на Белия дом Хоуп Хикс се съгласи да даде показания пред правната комисия към Камарата на представителите в американския Конгрес. Изслушването ще се състои на 19 юни, при закрити порти, заяви ръководителят на комисията Джералд Надлър.

В предишното Хикс се смяташе за доверено лице на президента Доналд Тръмп.

Въпреки нареждането от Белия дом тя да не предава на комисията материали, свързани с работата ѝ в администрацията на Тръмп, тя се е съгласила да даде редица документи, свързани с изборната акция на президента през 2016 година

" С неспокойствие чакаме показанията ѝ и считаме в най-кратки периоди да ги създадем притежание на обществото ", показва Надлър в Twitter.

По думите му, показанията на Хикс, която е " основен очевидец на спецпрокурора " (Робърт Мълър - бел. ред.), са извънредно значими.

В момента правната комисия към Камарата на представителите проверява дали въз основа на отчета на Мълър по съветската интервенция в американските избори може да се направи извод, че екипът на настоящия президент е бил в сговор с Москва, а самият Тръмп е попречил следствието на връзките с Кремъл.

Хоуп Хикс напусна Белия дом по лично предпочитание напролет на 2018 година, след няколко месеца работа като шеф по връзките

Общо взаимната й работа с Тръмп продължи към 3 години. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР