Бившият директор на Управлението за сигурност и контраразузнаване (УСК) Владимир

...
Бившият директор на Управлението за сигурност и контраразузнаване (УСК) Владимир
Коментари Харесай

Скандални разкрития в съда за методите на Груевски да съсипе Заев

Бившият шеф на Управлението за сигурност и контраразузнаване (УСК) Владимир Атанасовски желал да се хвърлят гранати в домовете на членове на управлението на в този момент ръководещите в Македония социалисти (СДСМ), свидетелства обвинен, който при нападението против македонския парламент на 27 април, 2017 година е носел револвер, осведоми Агенция " Фокус ".
Става въпрос за Захария Симовски, който е един от упрекнатите за нападението над Народното събрание. Симовски е измежду 33-та обвинени за терористичната опасност на конституционния ред в страната - поради нахлуването в македонския парламент, при което пострада и македонският министър председател Зоран Заев. Показанията си той е почнал с това, че от 2015 година е персонален телохранител на обвинения Александър Василевски-Нинджа, за който обвинените братя Стефан и Михаил Младеновски в своите показания, дадени в понеделник по-рано, са декларирали, че в онази вечер след диалог с него са отишли в Народното събрание дружно с 10-те арестувани.
" В предизборната акция през 2016 година от Нинджа получихме заповед да сме втори обръч защита на Никола Груевски. Навсякъде по митингите вървяхме с Груевски. Нинджа ми беше дал револвер още през 2015 година, само че в никакъв случай не съм го употребявал ", сподели в съда Симовски.
И той, като братята Младеновски, приказва за контактите си с тогавашния шеф на УСК Владимир Атанасовски, а също и с избягалите Никола Бошковски-Прскач, с Деян Димковски-Боксьора от Пето ръководство и други. Бившият телохранител е дал показания, че е получил инструкции от Нинджа да хвърлят коктейли " Молотов " по постройката на Държавната изборна комисия (ДИК) на Македония по време на митингите на ВМРО-ДПМНЕ след изборите от декември 2016 година, само че за благополучие до там не се е стигнало.
Симовски свидетелства, че " след 27 април Владимир Атанасовски е изискал да се хвърлят бомби в домовете на Петре Шилегов и Радмила Шекеринска и да се подпали колата на Любомир Фръчковски (членове на управлението на СДСМ - бел. ред.). Аз им споделих, че в къщите на Рада и Шилегов няма никой. Планът не се реализира " , прецизирал Симовски. Той е декларирал също, че Атанасовски не бил удовлетворен от масовостта на митинга тогава.
Бившият шеф на УБК Владимир Атанасовски не е измежду 33-та упрекнати за терористична опасност за конституционния ред. Други очевидци по делото за атентата против Народното събрание настояват, че Атанасовски е злоупотребил с доверието на патриотичните организации, като ги е употребявал в събитията от 27 април 2017 година, обявявайки, че президентът Иванов ще разгласи военно състояние, а военната полиция е подготвена да арестува управлението на СДСМ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР