Бившият директор на ЦРУ Джон Бренан заяви, че обмисля да

...
Бившият директор на ЦРУ Джон Бренан заяви, че обмисля да
Коментари Харесай

Джон Бренан предприема съдебни действия срещу решение на Тръмп

Бившият шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ Джон Бренан съобщи, че обмисля да предприеме правосъдни дейности в опит да попречи на президента Доналд Тръмп да лиши и други сегашни и някогашни чиновници от достъпа им до поверителна информация, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки АП.

В изявление за Ен Би Си Бренан заяви, че с него са се свързали редица юристи за разискване на евентуална тъжба. Миналата седмица Тръмп лиши Бренан от достъпа му до поверителна информация и заплаши със същото други хора, в това число негови критици и хора, свързани с следствието на хипотетичната съветска интервенция в американските избори. Бренан съобщи, че ще направи всичко допустимо да се постарае "да осуети подобен произвол за в бъдеще ". "Ако това значи да се сезира съдът, това и ще направя ", сподели той.

Над 70 някогашни чиновници на разузнаването осъдиха решението на Тръмп да лиши Бренан от достъпа му до поверителни документи и обявиха, че имат правото да показват персонално мнение, без да се боят от наказване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР