Бившият директор на "Оксфам“ за Хаити призна, че е приемал

...
Бившият директор на "Оксфам“ за Хаити призна, че е приемал
Коментари Харесай

Скандал с благотворителна организация заради проститутки

Бившият шеф на "Оксфам “ за Хаити призна, че е приемал проститутки в служебната си вила преди да напусне организацията през 2011 година Това сочи изнесен през днешния ден отчет от вътрешна инспекция. Проституцията е публикувана в Хаити, само че е неразрешена.

Преди дни "Таймс “ заяви, че 68-годишният Роланд ван Хаувермайрен и още двама чиновници на организацията са употребявали услугите на проститутки, до момента в който са били на филантропична задача там.

Хаувермайрен в началото отхвърли и съобщи, че е напуснал задачата тъй като не е упражнявал задоволително надзор върху другите й чиновници, които се възползвали от проститутки. Белгиецът призна единствено че е имал къса връзка с хаитянка , само че тя не била продажница и не била жертва на земетресението.

Хуманитарната задача отпред с Хаувермайрен отпътува за Хаити след смъртоносното труса, при което починаха сред 200 000 и 300 000 .
Още същата година той е подал оставка и е напуснал Хаити, като едвам в този момент се схваща, че това е след вътрешното следствие на неприемливото му държание.

От отчета излиза наяве още, че трима чиновници на "Оксфам " са заплашвали физически очевидец по вътрешното следствие.

От организацията в този момент разгласиха част от отчета и признаха, че премълчаването на абсурда е довело до загуба на доверие. Заради него зам.- изпълнителната директорка на "Оксфам " Пени Лорънс подаде оставка и пое цялата отговорност.
Заради абсурда, организацията може да загуби държавното си финансиране от Англия и от Европейския съюз. Актрисата Мини Драйвър към този момент се отхвърли от работата си с не я.

"Оксфам " оперира в над 90 страни, като главната й активност е в най-бедните страни. Тя има 5083 чиновници, 27 000 доброволци и 800 000 дейни последователи. Според доклада й за 2016-2017 година са били подкрепени 11,6 млн. души.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР