Бившият директор на НДК Мирослав Боршош отказа да ходи на

...
Бившият директор на НДК Мирослав Боршош отказа да ходи на
Коментари Харесай

Боршош се усъмни в парламента, отказа да ходи на разпит за НДК

Бившият шеф на НДК Мирослав Боршош отхвърли да върви на разпит през днешния ден в особено основаната по абсурда с НДК парламентарна комисия. Заседанието на комисията е през днешния ден, то е следващото и на него се изслушват виновните за НДК сегашни и някогашни министри. Днес беше ред на Боршош, само че той отхвърли да върви да го разпитват поради подозрението си в комисията и в нейните членове, само че с порт във Facebook. 

Ето какво гласи той

Днес трябваше да взема присъединяване в съвещанието на Временната комисия в Народно събрание, свикана за определяне на обстоятелства и условия за разходване на средства, показани целево на НДК за подготовката за българското 

председателство на Съвета на Европейски Съюз, пред която реших да не се явя заради следните обстоятелства:

- Заседанието трябваше да се състои на следващия ден, само че беше преместено за през днешния ден, с цел да може отчетът от работата на комисията да бъде подготвен на идващия ден- 25.07 вторник - което е невероятно и несериозно поради размера от информация и документи;

- Някои от членовете на комисията си разрешиха преднамерени и крайни изявления доста преди аз да бъда изслушан в комисията;

- Комисията стартира своята работа на 6 юли, организира единствено четири съвещания в границите на 21 дни по проблем и условия, изискващи разглеждането на голям размер документи и запознаването с голям брой обстоятелства и гледни точки. Смятам, че решенията, взети в такива къси периоди и в изискванията на медиен напън, не могат да бъдат безпристрастни и справедливи.

В този смисъл, имам основателни подозрения по отношение на добросъвестната работа и изводи на комисията, както и по отношение на непредубедеността на някои от нейните членове. В интервала, в който комисията заседаваше, настъпиха основни промени в събитията -прокуратурата повдигна обвиняване.

Всички обстоятелства и изказвания към този момент ще се обясняват в съда и по тази причина позволявам, че явяването ми пред комисията може да се употребява и за други цели, а освен за изясняване на истината. Въпреки това от почитание към българските институции и в частност българския парламент отпущам документално своите причини по разискваните в комисията въпроси.

Вярвам, че моето ревю, ведно с прикрепените към него документи, ще бъдат в детайли и независимо прегледани даже и от тези, които към този момент показаха мнението си.

Постът му е съпроводен със фотография на Народното събрание.

По устав на Народното събрание всички са задължени по закон да се явяват в анкетните комисии, когато бъдат призовани. За неспазване на правилника обаче, наказания няма.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР