Бившият директор на ФБР Джеймс Коми поиска властите в щата

...
Бившият директор на ФБР Джеймс Коми поиска властите в щата
Коментари Харесай

Коми настоя Вирджиния да премахне конфедеративния флаг след расистки скандал

Бившият шеф на ФБР Джеймс Коми изиска управляващите в щата Вирджиния да отстранен от постройките на институции флага на Конфедерацията.

В своя позиция по тематиката той дефинира знамето като най-явния знак на потисничеството.

Мнението му бе оповестено в The Washington Post. Самият Коми е гражданин на този щат.

Повод за него бе расистки скандал, раздрусал щатските управляващи и заплашващ поста на губернатора Ралф Нортам.

Ескалацията на абсурда се разгоря, откакто в медиите се появи фотография, на която се вижда, че той е застанал до човек, облечен като крайните расисти от " Ку-Клус клан ". Самият губернатор е облечен като негър.

Нортам бе подложен на напън да подаде оставка, само че отхвърли тези апели.

Припомняме, че през 2015 година расистко всеобщо убийсто в черква в щата Южна Каролина разгневи обществеността и принуди локалните управляващи да смъкват тези флагове от държавните здания.

Други щати обаче тогава отхвърлиха да последват образеца и оповестиха, че като част от историята на страната флагът има своето място.

Самият Коми бе уволнен от президента Доналд Тръмп през май 2017 година по отношение на следствието на имейлите на Хилари Клинтън и евентуално за отхвърли му да приключи следствието на някогашния консултант по националната сигурност Майкъл Флин и връзките му с Русия.

Скоро след уволнението на Коми, заместник-главният прокурор Род Розенщайн назначи Робърт Мълер за специфичен консултант, който да води следствието за хипотетична съветска интервенция .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР