Бившият директор на ФБР Джеймс Коми изрази недоумение, че в

...
Бившият директор на ФБР Джеймс Коми изрази недоумение, че в
Коментари Харесай

Коми: Смущаваща е липсата на обвинение срещу Тръмп

Бившият шеф на ФБР Джеймс Коми изрази неразбиране , че в спецпрокурорът по съветската спекулация Робърт Мълър не е взел решение по данните за възпрепятстване на правораздаването и е оставил това на основния прокурор Уилям Бар, който е фигура, политически назначена от Доналд Тръмп.

Същевременно той прикани да бъде оповестен цялостният отчет от следствието на Мълър.

" Това, което е объркващо и което не разбирам е какво се случва със правния състав, обвързван с възпрепятстване на правораздаването ", съобщи Коми, представен от NBC. Той приказва пред публика от към 2000 души в Belk Theatre, на събитие, проведено от Queens University.

" Имам мощна религия в Боб Мълър, само че просто не запознат съм писмото за какво той не е решил тези въпроси, откакто по цялата логичност специфичният прокурор би трябвало да се увери, че политиците не вземат повлияни основни решения. " - разяснява някогашният началник на ФБР.

Той оспори логиката на основния прокурор Уилям Бар да не подигне обвиняване против президента Тръмп за възпрепятстване на правораздаването. По думите му, тази част от резюмето на Бар по отчета на Мълър е " в действителност смущаваща ".

Схващането, че случаите на възпрепятстване на правораздаването са обезсилено от неналичието на доказателства по главното закононарушение опонира на 40-годишната ми процедура и на традицията в Министерството на правораздаването. Възпрепятстването на правораздаването е нещо настрана от това какво е потвърдено по главното закононарушение . " - акцентира Коми.
 До седмици разгласяват цялостния отчет на Мълър по съветската спекулация
До седмици разгласяват цялостния отчет на Мълър по съветската спекулация

Не откри доказателства за виновност на Тръмп, само че и не го оневини изцяло

Той посочи, че не е разчитал на съответен резултат от следствието на Мълър.

" Хубавото е, че на специфичния прокурор беше дадена опция да приключи работата си и да стигне до умозаключение, което е доста значимо за страната. " - добави той.

" Руснаците в действителност се намесиха масирано в изборите през 2016 година за да навредят на единия претендент и да оказват помощ на другия. Това не беше небивалица. Беше действителност. " - акцентира ексшефън на ФБР, който беше уволнен от Тръмп.

Раздразнението на президента беше провокирано точно от напъните на Коми по изясняване на съветската интервенция.

Припомняме, откакто Мълър съобщи на Бар отчета си, Тръмп се разгласи за победител и упрекна медиите, че са врагове на народа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР