Бившият депутат Велико Минков се опита да внесе яснота около

...
Бившият депутат Велико Минков се опита да внесе яснота около
Коментари Харесай

Бивш депутат обясни отношенията в семейството, след като майка и дъщеря убиха мъж в спор за попечителство

Бившият народен представител Велико Минков се опита да внесе изясненост към разногласието за настойничество върху 4-месечно бебе, който стана мотив за грубо ликвидиране в София.

Майка и щерка бяха упрекнати, че са удушили Пейо Пеев, който е брачен партньор на по-младата жена.

Оказа се, че по-възрастната - Красимира Трифонова е някогашен консул на България в Тайланд, по информация на Българска национална телевизия и bTV.

Трифонова е упрекната като физически причинител на закононарушението.

Нейната щерка Габриела Славова-Пеева (33 г.) е съучаствала, като е пречила на мъжа да излезе от колата. По-късно други двама души са помогнали на майката и дъщерята да закарат автомобила на Витоша и да опитат да го опожарят, с цел да прикрият следите.

Според първичните данни на следствието - Славова и Пеев са били в процедура по бракоразвод, като са спорили за попечителството на децата, както и за бащинството на второто дете.

За наставнически права над второто дете на Габриела претендира и някогашният народен представител Велико Минков. Той е депутат от ПП-ДБ в продължение на две седмици в 47-то Народно заседание. По думите му – напуснал самичък пазрламента и траял да работи по специалността си - като програмист.

Минков твърди, че той е биологичният татко на четиримесечното бебе, което Габриела родила в края на лятото на 2023 година.

По думите му, бракът сред нея и убития ѝ брачен партньор е бил подписан 3 месеца преди тя да роди, с цел да се предотвратят искания за бащинство от страна на депутата.

Убитият Пейо Пеев бил наясно, че детето не е негово, само че се съгласил на брака, с цел да може самият той да има опция да вижда по-голямото дете, което той и Габриела имат.

„ Те имат 6-годишно дете и нямаха такива връзки, с изключение на да са родители на това дете най-малко в интервала, когато аз съм имал връзка с нея. От диалозите с Пейо знам, че достъпът му е бил ограничение по много недодялан метод, “ изясни Велико Минков по bTV.

Самият той поддържал връзка с Габриела в Бургас и Русе, до момента в който през това време майка ѝ е била в София. Той самият няма пояснение за какво Габриела внезапно взема решение да прекъсне връзките посред им. Разказва, че е прекарал часове в съвещания с психолог, с цел да си изясни държанието ѝ.

„ Имахме прелестни връзки и малко преди да роди, тя приключи връзките като цяло, не даваше никаква опция за каквато и да било връзка, “ изясни Велико Минков.

Тогава Минков се свързва с юрист Пламен Борисов, който води и делото за разменените бебета в Шейново.

„ Аз го посъветвах да припознае детето преди раждането, той по този начин разбра че 3 месеца по-рано има подписан брак Габриела, “ изясни адв. Пламен Борисов.

По думите поради процедурите по закон, сходно дело за настойничество може да се проточи с години.

„ Когато беше казусът с разменени двете бебета, беше неточност и на всички беше ясно. При цялостна изясненост тогава лиши 1 година. Ако има спор, когато някой пречи и не си получава призовките, сходно дело може да отнеме и 4 години, това дете в този момент е на 4 месеца…Процедурите са такива и законодателството не е съответно на тези потребности, “ съобщи юристът.

От думите му стана ясно, че те са съдействали на проверяващите. Нямат визия кои са двамата помагачи, за които се счита, че са помогнали на Габриела и Красимира в опита да прикрият убийството като закарат автомобила на Витоша и опожарят автомобила.

„ Това е потрес. Опитваме се да си показва едно преднамерено ликвидиране взема решение сходен проблем – необяснимо е “, разяснява юристът.

Заради персоналния си опит, някогашният народен представител съобщи, че ще инициира промени в законите, които да „ предотвратят сходни спънки пред родителите в бъдеще “, само че по този начин и не посочи какво тъкмо има поради.

С решение на съда Габриела беше пусната под домакински арест, с цел да се грижи за бебето защото е в майчинство. Майка ѝ - Красимира Трифонова беше оставена в ареста.

Габриела Славова-Пеева е шеф отдел в община Бургас, излиза наяве от информацията на двете национални малките екрани. Името ѝ съответствува с ръководителя на отдел " Превенции и юношески политики " в администрацията.

Тя участва на последно място в листата на " Продължаваме промяната " от МИР Бургас на парламентарните избори през ноември 2021 година Листата в района се води от Константин Бачийски - водач на партньорската партия " Средна европейска класа ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР