Бившият депутат, сега зам. областен управител Александър Мацурев, областният лидер

...
Бившият депутат, сега зам. областен управител Александър Мацурев, областният лидер
Коментари Харесай

Предизборно от Банско! Ал. Мацурев, М. Граченов, Ст. Баненски- имената спрягани за кандидат-кметове! Кметът Иван Кадев- колеблив...

Бившият народен представител, в този момент зам. регионален шеф Александър Мацурев , регионалният водач на ПП-ДБ Марио Граченов, и зам. кметът на Банско, Стойчо Баненски, са спряганите имена за претенденти за кметове на идните локални избори в курортния град., научи Struma. com Действащият кмет Иван Кадев към момента не е декларирал присъединяване си в изборите през октомври и по-скоро е неуверен към кандидатурата си, споделят източници на Struma. com . И в Банско предизборните интриги вървят с цялостна мощ, борбата е кой, кого ще поддържа от настоящите лица в политиката, в която от преди към година се появи и екскметът на града Георги Икономов.

Икономов оглави локалния общински съвет след добре готова политическа гражданска война и се върна в огромната игра изненадващо. Очаква се той да изиграе основна роля при подготовката на изборите, като потвърдил се избирателен състезател. Помощта му в интерес на някоиот претендентите ще значи сериозна преднина за претендента.

Със сигурност, Икономов няма да работи за претендента на ГЕРБ Александър Мацурев, поради съществуваща дълбока борба и омраза сред двамата, датираща от години. Мацурев беше изобретение на Икономов. С неговото подпомагане, по времето, когато водеше ГЕРБ, кактои с поддръжка на сдружението в Банско, Александър Мацурев станадепутат. Такавлезе в политиката, от която както е видно не му се излиза, макар несполучливите му 2 опита да се върне вНародното заседание като народен представител.

Този път, Мацурев играе като за последно в борбата за градоначалник, работи съществено, доста преди старта на предизборната акция и преди формалното изговаряне на ИК на Политическа партия ГЕРБ дали той ще е претендентът им. На събранието на герберите Мацурев беше повдигнат и единомислещо подсилен от делегатите на събранието, чиито резултати чакат утвърждение от централата на партията на Борисов.

Казват, че по- рано от 15 септември Борисов н яма да разгласи претендентите си. Мацурев ще разчита в борбата за кмет на лични сили, защото всички останали партии ще имат свои претенденти, а няма индикации и кои ще застанат зад него при възможен избирателен балотаж.

В Банско най- значима по време на избори е ролята на съдружие " Бъдеще за община Банско ", обединило под шапката си известни предприемачи и общественици с богата история и благоприятни условия. Досега кмет на Банско е ставал този, който сдружението поддържа .

Коментарите са обаче, че сдружението ще издигне собствен претендент и ще играят за победа още на първи тур и разновидността дали на балотаж ще поддържат някой различен от претендентите не се разисква измежду тях. Първото име, което се спрегна като техен претендент, е това на настоящия заместник-кмет Стойчо Баненски . Проучване направено от сдружението сочи, че Баненски е най-харесван след претендентите за кметове, първо тъй като е най-разпознаваем, дълги години е заместник-кмет, неведнъж доказвал своята социална ангажираност и безукорно справяне с функционалностите му в общинска администрация.

Има още едно спрягано име, което към този момент ще премълчим. Кандидатурата на сдружението ще бъде подкрепена и от други политически сили и познати имена от курортния град, които нямат политическа принадлежност.

На спортната писта се пуска и младият политик, неотдавна влезнал в УС на ЮЗДП, регионалният водач на ПП-ДБ Марио Граченов . Няма да вършим прогнози за неговото показване като претендент -кмет, само че смелостта му да се хвърля в дълбоки води, след потвърдено успявали изборни играчи е похвална. Граченов е харесван измежду съгражданите си, по тази причина и появяването му може да обърка сметките на претендента Александър Мацурев и герберите, да вземем за пример.

Интересно е политическото държание на в този момент настоящия кмет Иван Кадев . Умерен и внимателен към кандидатирането му за нов мандат, Кадев предизвика голям брой въпроси- ще се кандидатира ли още веднъж, или е правилно това, което се приказва в курортния град, че по-скоро ще се отдръпна от конкуренцията за кметското място.?

От няколко дни в града пълзи тази мълва, която си обясняваме с това, че Кадев за разлика от доста други кметове по места настойчиво мълчи към кандидатурата си. Още напълно малко време и нещата в курортния град ще се изяснят публично. Засега политическата конюнктура се натяга гладко, същинската предизборна борба не е почнала, само че се чака да избуи напълно скоро.

И тук чакаме съществени удари под кръста сред претендентите, изваждане на " кирливи ризи ", защото на някои от тях кметската борба е на " живот и гибел " и загубата ще значи завършек на политическата им кариера. Очаквайте детайлности...

Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР