Бившият депутат Радан Кънев се обяви против сближаване на десните

...
Бившият депутат Радан Кънев се обяви против сближаване на десните
Коментари Харесай

Радан Кънев категоричен, че десните не трябва да се сближават, а да се отдалечат от ГЕРБ

Бившият народен представител Радан Кънев се разгласи срещу доближаване на десните партии с ГЕРБ за идните европейски избори.

``
реклама

Ето какво написа той във фейсбук:

" Не е загадка, че съм последовател на партньорство сред Демократична България, Съюз на демократичните сили и ДБГ и единна съдружна листа в демократичното, европейско дясно и център. Застъпвам по-активна и открита политика за единение, с което си навлякох значително рецензии, подбив и даже злост.

Нещо повече - последовател съм на поетапно организационно обединяване на всички дребни партии в дясно и център и създаване на единна мощ, вместо нестабилни обединения.

Убеден съм обаче, че това единение минава през ясно, изрично и абсолютно отдалечаване от ГЕРБ. Докато десните партии и водачи мислят за себе си като електрони в орбита към Борисов, нашето единение, респективно - нашата мощ, са заблуда, даже неистина. И да, споделям го точно като човек, който е бил в коалиция с ГЕРБ...

По тази причина, не одобрявам и не разбирам позицията на сътрудници и другари от Съюз на демократичните сили за договаряния с Демократи за мощна България и ГЕРБ по едно и също време. Това няма по какъв начин да се получи. Ние от ДСБ не желаем да бъдем с Бойко нито сътрудници, нито баджанаци.

Това е въпрос на основен политически избор. Избор, който би трябвало да бъде изработен и почетен - в едната или другата посока.

Моята вяра е Съюз на демократичните сили да не направи избор в посока ГЕРБ. Не единствено поради правилата - в българското дясно от дълго време сме посочили, че имаме и аварийни. Често повече от едни. Основното ми основание е съхранението на партията Съюз на демократичните сили, изключително предвид на наближаващите локални избори. Съюз на демократичните сили постоянно е било нужно на българската народна власт, и влизането му в кратковременно, а в действителност постоянно, съдружничество сред овца и вълк ще бъде загуба за всички ни ".



ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР