Бившият депутат от РБ Мартин Димитров заедно с колегите си

...
Бившият депутат от РБ Мартин Димитров заедно с колегите си
Коментари Харесай

М. Димитров: Крият колко пари на КТБ са събрани, водим дела

Бившият народен представител от Република България Мартин Димитров дружно с сътрудниците си Петър Славов и Методи Андреев, с които внесоха многочислени планове и оферти за решения в разнообразни сфери, заяви пред БНР, че не са се отказали от работата си, макар че към този момент не са народни представители и активността им не е от парламентарната естрада.
Водим три знакови каузи в съда сега. Едното дело е за гласност на събраните пари от КТБ, които Министерството на финансите отхвърля да заяви какъв брой е събрано досега и ние считаме, че това е по този начин, тъй като данните са явно неприятни и се крие неуспехът. Затова водим дело пред Върховния административен съд, което чакаме и се надяваме да се реши в наша изгода и тази информация да стане обществена, от което да може да бъде изработен общоприет извод за успеваемостта на работа на държавните органи във връзка с КТБ.

Следващото знаково дело, което водим, касае въвеждането на машинно гласоподаване в България. Помните, че има такова условие в закона, само че то не се съблюдава и ние считаме, че ЦИК трайно са решили да не вкарат в никакъв случай машинно гласоподаване - под машинно гласоподаване имам поради гласоподаване с машини в самите места за гласоподаване, което води до доста по-честно изчисление на вота, до това да намалеят измамите и да намалее и купеният избор, в случай че желаете.

Това има и идната страна, обвързвана с третото дело, което водим сега, а точно - за въвеждане на интернет, електронно гласоподаване. Тоест да можеш да гласуваш от компютъра у дома - това е нещо, което цивилен организации създадоха и ние внесохме като законопроект, който беше признат, само че за задачата е нужна доста сериозна подготовка, за която имаме подозрение, че сегашната власт няма желание да организира - защото не желае скоро да има такова гласоподаване от компютъра у дома.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР