Бившият депутат от ДПС и един от лидерите на ромите

...
Бившият депутат от ДПС и един от лидерите на ромите
Коментари Харесай

Бат Сали: Няма частно енерго, няма и преди

Бившият народен представител от Движение за права и свободи и един от водачите на ромите в България Александър Методиев – Бат Сали изиска право на отговор в предаването „ Здравей, България “ по НТВ, откакто депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов го назова: „ Бат Сали – частното енерго “.
„ Това е дълга история, такова частно енерго няма, нямало е преди, няма в този момент и няма и да има в Самоков. През 70-те и 80-те години, когато държавното ел. систематизиране отстрани измервателните уреди на огромна част от ромското население в квартала, отстрани единствено електромерите, тъй като бяха набъбнали извънредно огромни сметки.

Ромското население на Седми квартал в Самоков нямало опция да си заплати изразходваната сила и тогава бяха свалени тези измервателни уреди, само че, забележете, не беше прекратено електрозахранването към техните жилища “, изясни някогашният народен представител.

Той прикани Войводиново да последва образеца на Самоков и да си прекарат законно електроснабдяване. „ В Самоков, благодарение на кмета и по моя самодейност, се направи план за ново зареждане. От 4-5 години в ромския квартал няма нито една сграда с противозаконна партида”, сподели Бат Сали.

„ Допуснато е да бъдат построени противозаконни постройки, само че това са постройки построени от 70, 80, 100 години “, означи той. На забележка, че противозаконното строителство продължава, Методиев отговори: „ Естествено, имаше в репортажи изявления на кмета на Войводиново. Както желаеме оставката на вицепремиера Красимир Каракачанов, по този начин ще желаяме и тази на кмета на Войводиново, тъй като той загатна, че в границите на година – година и половина се е разраснало гетото. Къде е институцията, къде е кмета, когато вижда, че пред неговите очи се построяват противозаконни постройки”.

На въпрос дали кметът е трябвало да срути къщите на момента Бат али отговори: „ Не да срути, а да приключи разрастването на това гето на момента, още в неговите основи “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР