Бившият депутат от БСП, неуспял кандидат за кмет на София

...
Бившият депутат от БСП, неуспял кандидат за кмет на София
Коментари Харесай

Мая Манолова обяви, че се готви за избори /снимки/

Бившият народен представител от Българска социалистическа партия, неуспешен претендент за кмет на София и предходен омбудсман Мая Манолова разгласи, че ще се яви на идващите парламентарни избори. Това стана по време на проведен от нея "седящ митинг " пред Министерски съвет, дружно с майките от самодейността "Системата ни убива ".
Понастоящем Манолова се показва като ръководител на гражданската платформа "Изправи се.БГ ". При основаването ѝ Манолова се кълнеше, че "Изпрати се.БГ " нямало да става партия.
Досега майките от "Системата ни убива " твърдяха, че нямат политически пристрастия. Реално, след огромните митинги на майки на деца с увреждания, които доведоха до оставката на Валери Симеонов като вицепремиер, се стигна до разединение измежду майките и до образуването на две начинания - "Системата ни убива " и "Системата ни убива всички ".
Манолова се похвали, че за днешния митинг в София са пристигнали последователи на нейната платформа и на "Системата ни убива " от над 24 града – Русе, Велико Търново, Генерал Тошево, Добрич, Варна, Айтос, Банско, Своге, Кресна, Шумен, Ловеч, Раднево, Пазарджик, Батак, Благоевград, Сливен, Смолян и други.
Манолова показа свои 19 ограничения за справяне с рецесията с Covid-19 на обща стойност 2.5 млн. лева, съобщи БНР.
"Днес разгласявам нашата икономическа пътна карта за бързо възобновяване на работните места и икономическо възкръсване на България в идващите 19 месеца. С тази пътна карта ще се явим на парламентарните избори. Имаме проект. Предлагаме тези 19 ограничения контра-Covid-19, с които за идващите 19 месеца, до края на 2021 година, ще съживим стопанската система след срутва с ковид. Поне толкоз време ще е належащо страната да излезе от рецесията, която се дължи освен на Covid-19, само че и на управническата отпадналост на "Борисов-3 ". Борисов не е единствен, опция има ", съобщи Манолова.
Тя разгласи, че стартира обиколки в цялата страна в идващите 19 месеца.
Една от ограниченията в програмата на Манолова е основаването на "Национална стратегия "Работа за всеки " на стойност 2.5 милиарда лева Идеята е за 19 месеца страната да заплаща минимална работна заплата и осигуровки в към 320 000 фамилни и дребни компании, в случай че назначат до 50% спомагателни служащи на цялостно или кратко работно време.
Втората ѝ мярка е основаване на фамилни стопанства посредством подкрепяне със земя и пари на всички, които желаят да се занимават с развъждането на обичайни култури и отглеждане на животни.
Третата ѝ мярка е обществена и планува държавни чекове за детегледачки, гледачи и асистенти на възрастни хора и хора с увреждания, а също и безвъзмездна детска градина за всяко дете в България. Това щяло да коства в допълнение 300 млн. лева
Четвъртият акцент е поддръжката на дребния и междинния бизнес. В него влиза и премахването на някои налози за 19 месеца - налог върху едноличните търговци, налог върху застрахователните награди, налог върху приход от лихви и срочни банкови депозити и налог завещание. В проекта ѝ се планува и въвеждане на такса върху покупко-продажбите с първокласни артикули.
Манолова планува още законодателни промени против банките, колекторите, частните правосъдни реализатори и компаниите за бързи заеми. Тя планува и краткотрайни мораториуми при безотговорен растеж на цените на ток, вода, парно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР