Бившият депутат и лидер на партия Ред, законност и справедливост

...
Бившият депутат и лидер на партия Ред, законност и справедливост
Коментари Харесай

Яне Янев отглежда стотици говеда |

Бившият народен представител и водач на партия " Ред, правда и правдивост " Яне Янев през днешния ден отглежда говеда. Янев е станал животновъд в родния си регион Сандански и отглежда във фермата си няколкостотин елитни говеда.

Това излиза наяве от репортаж на сайта Agro.bg, в който той взема отношение по проблемите на говедарите у нас.

" Животновъдството у нас е евентуално застрашено. Секторът е редуциран до цялостен колапс. Никога не е било по този начин мъчно от 1990 година насам ", разяснява пред специализираната онлайн медия някогашният депутат.

Яне Янев беше народен представител в 40-ото и 41-ото Народно заседание. Първо бе зам.-председател на парламентарната група на " Обединени демократични сили " (ОДС), след това си направи своя партия - " Ред, правда и правдивост " (РЗС).

В интервала 2015 – 2017 година Янев бе назначен за консултант в политическия кабинет на Бойко Борисов по проблемите на предварителната защита и противодействието на корупцията и спора на ползи във властта. Поемането на този пост действително беляза обръщането на политическите възгледите възгледи на Янев на 180 градуса. През 2011 г. като водач на РЗС той бе един от най-яростно критикуващите тогавашния министър председател. По това време той съобщи следното:

" Ще ви кажа, че Бойко Борисов е нарушител, че Бойко Борисов е мафиот. Ползва властта, с цел да натрупа противозаконни благосъстояния. Ако не ме разстрелят, нескрито ще излезе цялата истина за Борисов ".

Тези думи бяха изречени сега когато партията му отдръпна поддръжката си за първото държавно управление на Борисов и се закани да го смъкна от власт със " записи на флашки ".

Миналото нескрито излязоха Бившият водач на РЗС бе записан със скритата камера на срещи с Ивайла Бакалова, другарка на арестувания предприемач Веселин Денков - Весо Брадата, подозиран от държавното управление на ГЕРБ, че финансира митингите против Бойко Борисов лятото на 2020 година

Във едно от видеата Янев цитира данни от разработки и информации на ДАНС от 2019 и 2020 година, оповестява самоличността на лица, които са свидетелствали под изискване за анонимност, споделя за поискани и отказани позволения за потребление на СРС против Денков и негови доближени.

" Вашият човек, както доста други, е умишлен за престъпник против властта. По-скоро е станал жертвен агнец вследствие на това, че някой различен от дълго време е чакал комфортен миг той да бъде компрометиран. Човекът, който ми го сподели това нещо, че той знае и за други опити в годините от 2010 година насам,... с цел да може тъкмо в този момент да пристигна комфортният миг, в който всички по веригата да кажат " Да, опраскайте го и тоя ", споделя Янев в един от записите със скрита камера на Антикорупционния фонд.

Той говори и за " квота " от 11 депутати на Делян Пеевски в листите на ГЕРБ за парламентарните избори на 4 април 2021 година, в подмяна на която гласове от Движение за права и свободи са минали към първата политическа сила и показва някогашния вътрешен министър Младен Маринов като част от " хората на Пеевски " в ГЕРБ. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР