Бившият държавен телеком Виваком е пред продажба. Възможно е да

...
Бившият държавен телеком Виваком е пред продажба. Възможно е да
Коментари Харесай

Файненшъл таймс: До две седмица „Виваком“ ще е с нов собственик

Бившият държавен телеком ”Виваком ” е пред продажба. Възможно е да има договорка в идващите 2 седмици. Цената е близо 4 пъти по-висока от тази, на която го получиха Спас Русев и съветската държавна банка ВТБ преди 4 години.
За идната договорка оповестява изданието " Файненшъл таймс ", което през юли тази година осведоми за търсенето на куповач, както и че ”Лазард” е компанията, назначена за съветник по договорката.

" Виваком ", чиято покупка за 330 млн. през 2015 година беше финансирана главно от руснаците, в този момент се предлага за 1.2 милиарда евро и извънредните договаряния с евентуалния покупател се водели към тази сума, добавя изданието, базирайки се на свои източници. Според медията оценката на " Виваком " подхожда на последните покупко-продажби в бранша в Югоизточна Европа.

" Файненшъл таймс " напомня, че още не е завършил спор за собствеността на " Виваком ", в който съветският предприемач Дмитрий Косарев оспорва изискванията по договорката от 2015 година, от която е изгубил средства.

Интерес към телекома има доставчикът на кабелни, мобилни и медийни услуги " Юнайтед груп ". Компанията има опит на Балканите и се управлява от компании за дялово вложение като " Би Си партнърс " и Кей Кей Ар. През май същата компания се контракти да придобие " Теле2 " в Хърватия против 220 млн. евро. Купувачът е представител на капиталови групи, които влагат средства в по-малки покупко-продажби, сливат няколко компании в бранша, с цел да основат по-голяма и по-късно я продават или я оферират на други вложители на борсата.

Изданието напомня, че " Виваком " ще смени притежателя си за шести път от 2004 година насам.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР