Бившият държавен секретар на САЩ Колин Пауъл заяви, че президентът

...
Бившият държавен секретар на САЩ Колин Пауъл заяви, че президентът
Коментари Харесай

Колин Пауъл - следващият в големия списък на яростно критикуващи Тръмп

Бившият държавен секретар на Съединени американски щати Колин Пауъл съобщи, че президентът Доналд Тръмп се е " отдалечил " от Конституцията, присъединявайки се към възходящия лист от някогашни висши военни чиновници, които остро подлагат на критика реакцията на президента на националните митинги към полицейското ликвидиране на Джордж Флойд. Пауъл е републиканец.
" Ние имаме Конституция. Трябва да следваме тази Конституция. А президентът се отдалечи от нея ", сподели Пауъл, който служи в администрацията на президента Джордж Буш.
Пауъл съобщи, че е " горделив " с това, което редица някогашни генерали, адмирали и дипломати споделиха за реакцията на Тръмп предходната седмица във връзка публичните митинги, написа БГНЕС.
" Мисля, че това, което виждаме в този момент, е (най-масовото) протестно придвижване, което в миналото съм виждал през живота си. Мисля, че това допуска, че страната реагира рационално на това и няма да се помиряваме повече с него ”, сподели Пауъл в предаване на CNN.
Бившият републиканец съобщи, че възнамерява да гласоподава за демократа Джо Байдън за президент през ноември.
" Аз съм доста непосредствен с Джо Байдън по някои обществени и политически въпроси. Работил съм с него 35-40 години, а той в този момент е претендент за президент и ще гласоподавам за него ", сподели Пауъл.
Бившият държавен секретар съобщи, че съгласно него моралното състояние на Съединени американски щати на международната сцена е " демонизирано " под управлението на Тръмп.
" Те гледат тези демонстрации. Те виждат, че това са демонстрации, които са оправдани. Те виждат, че Джордж, както го назова президентът, е погубен, а президентът излиза и споделя: " Е, Джордж гледа от небето и благославя това, което върша. " Как можете да очаквате някой да повярва на това ", попита Пауъл.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР