Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън участвала в преговорния

...
Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън участвала в преговорния
Коментари Харесай

WSJ разбра кой предложи Белият дом да включи Навални в преговорите за обмен

Бившият държавен секретар на Съединени американски щати Хилари Клинтън взела участие в преговорния развой за размяната на съветския опозиционер Алексей Навални за американски жители, лишени от независимост в Русия.

За това пише Wall Street Journal (WSJ), базирайки се на осведомени източници. Изданието отбелязва, че точно брачната половинка на някогашния президент на Съединени американски щати е отправила предложение към Белия дом да включи Алексей Навални в разговора с Москва за размяната на пленници.

Според някои информации Хилъри Клинтън се е присъединила в процеса, откакто е била потърсена от българския следовател и сподвижник на Навални Христо Грозев. Твърди се, че той е помолил политика да разгласи в Белия дом концепцията за замяна на съветския опозиционер.



Според проектите на американските управляващи Алексей Навални е можело да бъде сменен за руснака Вадим Красиков, който излежава доживотна присъда за убийството на чеченския полеви пълководец Зелимхан Хангошвили в Германия.

Журналистите настояват, че вдовицата на Алексей Навални също импровизирано се обърнала към немските управляващи за улеснение на размяната на брачна половинка й, само че ръководителят на външното министерство на страната Аналена Бербок се противопоставила на покупко-продажби с Красиков, а немският канцлер Олаф Шолц бил подготвен на такива стъпка.

Вестникът твърди, че сътрудниците на Навални са се надявали да направят известие за вероятен продан по време на Мюнхенската конференция по сигурността, която стартира на 16 февруари, само че на този ден стана известно за гибелта на политика.

Припомняме, че в края на февруари съдружникът на Навални Мария Певчих приказва за проекти за замяна на опозиционера против Вадим Красиков. Тогава редица задгранични издания писаха, че сякаш са се водили договаряния сред Москва и Вашингтон за политически продан.

На 18 март обаче представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че съветският президент Владимир Путин не признава и не удостоверява обстоятелството на договарянията за размяната на опозиционния водач.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР