Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън разкритикува британския премиер

...
Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън разкритикува британския премиер
Коментари Харесай

Хилари Клинтън разкритикува Борис Джонсън заради доклад за руска намеса

Бившият държавен секретар на Съединени американски щати Хилари Клинтън разкритикува английския министър председател Борис Джонсън и английското държавно управление поради отхвърли им да разгласят преди предварителните парламентарни избори на Острова парламентарен отчет, разглеждащ намесата на Русия в референдума за Brexit, написа Агенция " Фокус ", базирайки се на The Guardian.
Според Клинтън, случилото се е " нездравословно, необяснимо и срамно ". Кандидатът за президент на Съединени американски щати през 2016 година съобщи пред английското издание, че е " необикновено изненадващо и недопустимо, че във вашата страна има държавен отчет за съветското въздействие и настоящето ви държавно управление не го разгласява ".
Докладът има разрешението на английските служби за обявяване, само че английското държавно управление оправда бавенето с бюрократична процедура поради " развой на сключване ". Председателят на изготвилата документа парламентарна комисия Доминик Грийв назова решението за закъснение на публикуването " зашеметяващо ".
" Искам да кажа, кои си мислят, че са те, с цел да крият такава информация от обществеността, изключително преди избори? Е, ще ви кажа кои са те. Те считат, че те са всемогъщите, мощни мъже, които би трябвало да ръководят ", възмути се Клинтън, свързвайки прекъсването на отчета с възходящия властнически поврат на западните водачи.
Клинтън продължи: " Някой ми сподели: " Престани с руснаците ". Казах: " Ще оставя руснаците, когато руснаците ни оставят нас ". Така се усещам. " Тя остави отворена опцията да се кандидатира за президент на Съединени американски щати през 2020 година. " Бих била добър президент, тъй че явно това живее в някъде в главата ми. Ще направя всичко допустимо, с цел да се уверя, че ще пенсионираме в този момент настоящия ".
" Имаме президент, който се възхищава на диктаторите и се възползва от тяхната помощ и прави всевъзможни луди неща. Така че ние се нуждаем от вас, с цел да бъдете здрав член на това партньорство и за напред ", обърна се някогашният американски държавен секретар към Англия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР