Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън предложи на някой

...
Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън предложи на някой
Коментари Харесай

Клинтън: Китай да извади данъчните декларации на Тръмп

Бившият държавен секретар на Съединени американски щати Хилари Клинтън предложи на някой от претендентите за президентската номинация на Демократическата партия да предложи на Китай да обезпечи достъп до данъчните заявления на президента Доналд Тръмп, заяви Политико.

Клинтън направи съпоставяне със събитията от президентската акция от преди 4 години. Тогава Тръмп прикани Русия да обезпечи достъп до изтрити нейни мейли.

„ Представете си някой от претендентите на Демократическата партия да направи такова изказване. Да уточни, че другият ни огромен съперник с изключение на Русия е Китай. Защо единствено да Русия да се забавляв? Ако Кремъл поддържа републиканците, за какво да не помолим Китай да поддържа нас? Ако в Китай ме слушат, за какво не вземат да открият данъчните заявления на Тръмп, сигурна съм, че нашите медии ще са им признателни “, съобщи Клинтън.

Тя добави, че главното, което е научила от отчета на специфичния прокурор Робърт Мълър, е че Русия потвърдено се е намесила в президентските избори. Според нея е доста допустимо това да се случи и при идващите избори.

През пследната президентска акция WikiLeaks популяризира изтекли писма на Демократическата партия, като специалисти настояват, че Русия е осигурила достъп до тях.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР