Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън нападна премиера на

...
Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън нападна премиера на
Коментари Харесай

Хилари Клинтън заклейми подкрепата на торите на Мей за Виктор Орбан

Бившият държавен секретар на Съединени американски щати Хилари Клинтън атакува премиера на Англия Тереза Мей поради това, че е застанала на страната на крайнодесен водач, който е упрекнат в антисемитизъм и назовава мигрантите " отрова ", оповестяват английски медии.

Бившата първа дама също предизвести торите, че са " надалеч от партията на Чърчил ", откакто отхвърлиха да гласоподават против премиера на Унгария Виктор Орбан в Европейския парламент.

Клинтън насочи рецензиите по време на посещаване в Обединеното кралство.

Европейският парламент прикани съюза да наложи наказания на Унгария за нарушение на върховенството на закона, което може да докара до лишаване правото на глас на Будапеща в Съвета на Европейски Съюз. Орбан също е упрекван в антисемитизъм поради акцията си против унгарския милиардер Джордж Сорос. Унгарският водач също по този начин назова всички бежанци " мюсюлмански нашественици ", а мигрантите, които се пробват да влязат на територията на Унгария, той дефинира като " отрова ".

448 евродепутатите гласоподаваха " за " отчет, препоръчващ стартирането на процедура по член 7, което би могло да докара до лишаване на правото на глас на Унгария в Европейския съюз. 197 евродепутати се оповестиха " срещу " против първото в историята на Европейския парламент задействане на процедурата по член 7 от Лисабонския контракт.

16 тори гласоподаваха срещу отчета за предприемане на дейности против Унгария.

По-късно Орбан упрекна евролидерите, че се пробват да " санкционират " Обединеното кралство.

Според Клинтън, която изнесе тирада в Оксфорд, страните не могат да се нарекат демокрации единствено поради това, че организират избори, защото за демокрацията е нужна медийна независимост и независимост на словото.

" Демокрациите би трябвало да се поддържат. Ние би трябвало да се поддържаме взаимно ", прикани тя.

" Надявам се, че Европейски Съюз и европейските нации ще се опълчват на отстъплението, което виждаме на Изток. Отчайващо е да гледаш консерватори в Брюксел да пазят Виктор Орбан от неодобрение, в това число и английските тори ", продължи Клинтън.

Те са надалеч от партията на Чърчил и Тачър, счита тя и предизвести, че подхлъзването към диктаторство е толкоз огромна опасност за европейския план, колкото финансовата рецесия или Брекзит, а също по този начин е опасност и за НАТО.

Клинтън прикани Запада да бъде непреклонен пред водачите на Русия и Китай.

Путин и Си, и други властнически водачи схващат единствено от мощ, счита Клинтън.

По думите й съветската интервенция в Брекзит демонстрира, че демокрацията е " под блокада ".

" Това, което направиха с Брекзит, направиха го и в Съединени американски щати ", посочи тя. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР