Бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър смята, че инициативата

...
Бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър смята, че инициативата
Коментари Харесай

Кисинджър очаква преговорите за Украйна да започнат до края на годината

Бившият държавен секретар на Съединени американски щати Хенри Кисинджър счита, че самодейността на Китай за спокойно разрешаване на руско-украинския спор ще докара до започване на преговорния развой до края на 2023 година Той изрече това съмнение в изявление за CBS в навечерието на 100-тния си рожден ден.


" Сега, откакто Китай стартира договарянията, всичко ще си пристигна на мястото. Мисля, че до края на годината ще приказваме за преговорни процеси и даже за същински договаряния ", сподели Кисинджър.

Политикът отговори и на въпроса дали би летял до Москва, с цел да договаря с Владимир Путин, в случай че президентът на Съединени американски щати го беше помолил за това. Кисинджър съобщи, че " би бил податлив " да го направи в качеството си на консултант на президента.

Китай предложи мирния проект на 24 февруари 2023 година - годишнината от влизането на съветските войски в Украйна. Планът не включва евакуиране на съветските войски и не преглежда въпроса за собствеността на териториите. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че проектът на Китай е преференциален само за Русия. Украинският президент Володимир Зеленски счита, че предложенията на Пекин не са съответен проект за деяние, а размисъл по въпроса. Руският президент Владимир Путин, по време на визитата на китайския президент в Москва, предложи да се вземе за основа китайският проект./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР