Бившият държавен секретар на САЩ Джон Кери обвини президента Доналд

...
Бившият държавен секретар на САЩ Джон Кери обвини президента Доналд
Коментари Харесай

Тръмп руши репутацията на САЩ

Бившият държавен секретар на Съединени американски щати Джон Кери упрекна президента Доналд Тръмп, че разрушава репутацията на страната в света. Вестник "Вашингтон пост " цитира изказване на Кери, в което той прави оценка като "странно " и "контрапродуктивно " държанието на Тръмп преди началото на срещата на върха на НАТО

Американският водач назова Германия "пленник на Русия ", тъй като получавала огромна част от енергийните си запаси от Москва, а по-късно даже загатна за допустимо отдръпване на Съединени американски щати от НАТО, в случай че сътрудниците му не усилят разноските си за защита.

В извънредно изострен звук за някогашен началник на американската дипломация Кери акцентира, че такова държание на президента е "жалко, деструктивно и противоречащо на фактическите ползи на Съединени американски щати ".

"Президентът Тръмп прави от нашите другари съперници, а трансформира нашия съперник, който нападна американската народна власт в ухажван съдружник. Защо? ", пита риторично Кери в навечерието на срещата сред водачите на Съединени американски щати и Русия в Хелзинки, която ще се състои в понеделник.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР