Бившият държавен секретар на САЩ Джон Кери, който подкрепя номинацията

...
Бившият държавен секретар на САЩ Джон Кери, който подкрепя номинацията
Коментари Харесай

Джон Кери отрече спекулации, че може да се включи в битката за президент на САЩ

Бившият държавен секретар на Съединени американски щати Джон Кери, който поддържа номинацията на Джо Байдън за президент на страната, е чут да изяснява в хотел в Де Мойн , Айова, че ще би трябвало да влезе в борбата за държавен глава , в случай че Бърни Сандърс дръпне напред и разклати Демократическата партия, осведоми NBC.

Кери е споделил, че се " заблуждава " и ще би трябвало да се отдръпна от Bank of America, а също по този начин и от платените речи.
 Бърни Сандърс води със 7% на Джо Байдън преди днешното гласоподаване в Айова
Бърни Сандърс води със 7% на Джо Байдън преди днешното гласоподаване в Айова

Изборите измежду деятелите на демократите ще се проведат в Айова

Запитан по-късно за диалога, някогашният държавен секретар разяснява, че не обмисля да влиза в борбата за президент на Съединени американски щати. Той означи в известие в " Туитър ", че информацията за вероятно присъединяване в борбата е безапелационна неистина и че няма да се кандидатира за президент на Съединени американски щати , а също по този начин се гордее, че поддържа Джон Байдън за президент на Съединени американски щати. Минути по-късно той изтри известието и го разгласява още веднъж без допълнения.

По-късно той изясни пред NBC News, че п огрешно са разтълкувани думите му въз основата на чут диалог единствено от едната страна.
 Бърни Сандърс води с 1% на Джо Байдън преди изборите в Айова
Бърни Сандърс води с 1% на Джо Байдън преди изборите в Айова

В понеделник Айова слага начало на първите предварителни избори

Приятел, който гледа прекалено много телевизия, ми се обади, като се чудеше дали ще вляза в конкуренцията по-късно, в случай че демократите предпочетат неизбираема номинация... Няма да вземам участие при никакви условия , изясни Кери.

Кери, който води акция с Байдън в Айова и Ню Хемпшир, евентуално е обезпокоен поради възможностите на някогашния вицепрезидент преди днешното гласоподаване в Айова.

Кери беше номинацията на демократите на изборите през 2004 година, когато изгуби от Джордж У. Буш. Тогава той получи 251 гласа, а Буш - 286. 59 милиона американци (48% от гласовете) поддържаха Кери, а 62 милиона американци (51%) - Джордж Буш.

От 2013 до 2017 година Джон Кери беше държавен секретар на Съединени американски щати . Проучване на списание Foreign Policy от февруари 2015 година, извършено измежду американските политолози, демонстрира, че Кери е приет за най-неефективния държавен секретар на Съединени американски щати за последните 50 година

През уикенда президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изрази опасения, че върхушката на Демократическата партия, както и през 2016 година, няма да разреши на Бърни Сандърс да стане претендент на партията за президент на Съединени американски щати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР