Бившият държавен глава Росен Плевнелиев изнесе лекция на тема Професиите

...
Бившият държавен глава Росен Плевнелиев изнесе лекция на тема Професиите
Коментари Харесай

Плевнелиев: Крайно време е Румен Радев да смени ролята си на опозиционер и да бъде президент

Бившият държавен глава Росен Плевнелиев изнесе лекция на тематика " Професиите на бъдещето " пред стотина посетители в русенския исторически музей. В рамките на 90 минути, Плевнелиев приказва за мира в международен мащаб, за главните проблеми при потреблението на новите енергийни източници и развиването на световната стопанска система. Той не пропусна да засегне и въпроси от вътрешната политика на България, като за следващ път остро разкритикува настоящия президент Румен Радев.
„ На днешната дата всички президенти до момента даваха конференции, с цел да отчетат какво е свършено през годината, само че президентът Радев реши да не привиква такава. За мен това е ненапълно обяснимо, тъй като се чудя какво би отчел като свършено в тези две години, през които той игра ролята на опозиционер, а не на президент . Все още се надявам, че военачалник Радев ще се трансформира в президента Радев”, съобщи Росен Плевнелиев и добави, че " неуспехът на президента не може да бъде триумф за нито един български жител ".
Плевнелиев се аргументира и с изказванието си, че " Румен Радев не извършва главните отговорности на институцията - да е знак на салдото при засилена външнополитическа роля и сплотяваща вътрешнополитическа функционалност ".
Относно главната тематика на полемиката - бъдещото закриване на редица специалности, Плевнелиев разяснява, че това е вследствие от потреблението на нови енергийни източници в страните от Г-7.
" Въглищата отстъпват място на слънчевата сила и фотоволтаичните централи. С навлизането на новите технологии и помощта на изкуствения разсъдък е закономерно да отпадат от ден на ден остарели специалности ", уточни някогашният държавен глава.
В политически проект, по думите на Плевнелиев, в Европа и света се обрисува разделяне сред демократи и национал популисти .
" Успехи реализират страни с децентрализирано вътрешно ръководство като Дания, Норвегия, Германия, Австрия и Швейцария. В тях няма популистки придвижвания. Обратно, във Франция и Италия при мощно централизираното ръководство митингите не стопират. Светът се намира в „ леден “ мир, само че нова „ студена “ война е малко евентуална ", съобщи в умозаключение президентът.
След лекцията, в непринудена атмосфера, Плевнелиев отговори на многочислените въпроси на присъстващите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР