Бившият член на Висшия съдебен съвет (ВСС) и бивш съдебен

...
Бившият член на Висшия съдебен съвет (ВСС) и бивш съдебен
Коментари Харесай

Гешев направи свой защитник зам.-шеф на следствието

Бившият член на Висшия правосъден съвет (ВСС) и някогашен правосъден контрольор Ясен Тодоров бе определен от Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет за зам.-директор на Националната следствена работа. За задачата бе трансформиран щат, с цел да се отвори място за трети заместител на шефа на следствието Борислав Сарафов. Предложението за издигането на Тодоров бе направено от основния прокурор Иван Гешев, и бе безрезервно подкрепено от Прокурорската гилдия, каквато е и нормалната процедура в кадровия орган. " Мотивите са свързани със спецификите в активността на Националната следствена работа, обезпечаването на дейно и срочно реализиране на процесите на ръководството, свързани с администриране, организация, управление, надзор, отчетност и качествено методическо управление на следователите ", заяви Висш съдебен съвет.

Завършилият школата на Министерство на вътрешните работи в Симеоново Тодоров е емблематична фигура в правосъдната система. И един от пламенните бранители на сегашния основен прокурор Иван Гешев. Беше и от най-близкото лоби на Сотир Цацаров, до момента в който той беше отпред на прокуратурата. В записа от аферата " Яневагейт " Тодоров бе избран от тогавашната шефка на Софийски градски съд като " оправно момче " във Висш съдебен съвет.

Преди време Тодоров се спрягаше като възможен правоприемник на Теодора Точкова като основен правосъден контрольор. Мандатът на Точкова от дълго време изтече, само че тя продължава да стои на поста, което.

След като изтече мандатът му на член на Висш съдебен съвет, Тодоров се върна в столичното разследване. Но доста бързо бе командирован в националното разследване и прекара в командировка към 2 години. Командированите магистрати по предписание са по-лесно подвластни от шефовете си, които когато и да е могат да прекратят покачването им. Близо година и дъщерята на Тодоров - Теодора Тодорова, беше командирована от Районната прокуратура в Сандански в Софийската районна прокуратура, отново със заповед на Цацаров. През юли 2019 година Тодорова беше назначена на титулярно място в София. Преди това, през 2015 година, до момента в който татко й беше във Висш съдебен съвет, Тодорова беше назначена без конкурс в администрацията на основния прокурор.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР