Бившият член на Надзорния съвет на Левски Константин Папзов говори

...
Бившият член на Надзорния съвет на Левски Константин Папзов говори
Коментари Харесай

Тити: Казах на Наско, че е тапир

Бившият член на Надзорния съвет на Левски Константин Папзов приказва пред Българска национална телевизия, представен от " Тема Спорт ", за протичащото се в клуба. Президентът на баскетболния отбор на сините даде своето мнение за връзките сред Наско Сираков, Ивайло Ивков и Станимир Стоилов.

Сумите за Кордоба и Краев

Аз съм извънредно привързан по справедливи аргументи. Бях заставен да бъда надалеч от футбола, само че той няма да бъде надалеч от моето сърце и вечно ще съм този поради, който акциите на Левски са в България. Всичко останало са митове.

Изключителна заслуга, несъмнено, има и Сираков, който в най-тежкия миг сподели " Да " и ги пое. Всичко, което се случва през последните години е на гърба им. Грехота е това, което става сега. Трябва да има хора с достолепие. Когато излъжеш, си заминаваш. Когато се приказват и се хвърлят в пространството неистини, те водят със себе си последици. Смятам, че първо тези неща не трябваше да излизат, в случай че сме европейски клуб.

Но като са излезли, към този момент тези, които са споделили лъжата... Човешка неточност, слагаш ръката на сърцето и казваш: " Сбърках, оправдавам се. " Може би не е съзнателно, само че грешките са налице. Нормално е да пазя Сираков, само че сега го върша с цифрите. Със неразрешени камери и микрофони в понеделник, се стигна до истината. Една единствена публична оферта има за Кордоба в клуба и такива, които са с спомагателни позвънявания.

Но сумата, която би трябвало да влезе в клуба, не е тази, която се договаря. Кордоба пристигна без пари в тежки времена и е обикновено нещо да дължиш за него. Има 25% от неговия трансфер. Да не приказваме, че има и други проценти, само че това не е моя тематика. Никога сумата не може да бъде докарана до 6 милиона. Когато Наско Сираков сподели, че не са толкоз, не излъга. Вероятно Иво (б.а. Ивков), когато го е споделил е гледал каква е офертата. Колко ще влязат в касата не е декларирал.

Станаха неща, които водят до непоправими връзки. Един клуб би трябвало да афишира офертите единствено тогава, когато са действителен факт. На 1 февруари клубът е бил в една обстановка, взимайки решения. Убеден съм, че Наско няма да го е направил самичък, а със Стоилов.

Да, Сираков е притежател, само че Мъри е факторът, който реалокира Левски от едно на друго равнище. Няма треньор в света, който да не желае да надгражда тима си. Още по-скандално е, че се чакаше към 15 февруари да станат нещата. На 13-и споделиха " Не ", само че можеше да бъде и " Да ". Представяте ли си по какъв начин би изглеждала в очите на новия притежател такава балканска хитрост да продадеш двама от най-конвертируемите си футболисти.

На 1 февруари се взе най-правилното решение, да не се продава тъй като сумата не е умопомрачителна. Ще продадеш Кордоба и взимаш Кордоба 2, само че не се знае дали ще го оцелиш. Баскетболен експерт съм, само че доста добре знам, че най-скъпото във футбола е бранител с ляв крайник.

За Ивайло Ивков

Аз съм от хората, които имат прелестни връзки с Иво Ивков. Смятам, че за себе си е решил, че си потегля. Такъв е моя прочит. На четири очи бих му споделил моето мнение. Когато Наско ми се обади и ми сподели, че мисли да го предложения, аз бяха с две ръце " За ". Широко се разясняваше, че Иво Ивков ще бъде предлагането на Левски за президент на БФС. Казах на Наско, че това е най-хубавото. Къде се скъса, знам, само че избирам да си остане сред нас. Човек на достойнството съм и ще му кажа къде е сбъркал.

Иво е заслужен човек и съм уверен, че самичък ще си тръгне. Неслучайно го споделя преливащо като умел юрист. Усеща, че може би ненапълно е сбъркал. Вярвам, че има силата да излезе и да направи мощна конференция преди да си тръгне. Ако някой е сбъркал, си признава и всичко продължава. Ако реши да си тръгне, го прави с високо вдигната глава. Сигурен съм, че по думите Иво ще го направи по този начин. Беше шеф в доста сложен интервал - допускал е неточности, само че направи и доста положителни неща.

Коя страна би заел

Ако бях в ръководството на клуба това нещо нямаше да се случи, тъй като имам диалогичност. Щях да седна с двамата и това нещо да не се случи. Левски има голям проблем който ориста ще го реши с времето.

Левски и рецесията

Феновете могат да поддържат клуба безпределно. Не приказваме за финансова поддръжка. Синята общественост има потребност от обединяване. Стига да намерим верния път и прозрачността към тях. Развитието на човечеството е поправката и разбора на грешката. За да се управлява един клуб се изискват доста взаимни отстъпки, а когато индивидът, който ги прави е влиятелен, губи от блясъка си.
 Ултиматум от Стоилов - напуща Левски, в случай че Иво Ивков бъде освободен
Ултиматум от Стоилов - напуща Левски, в случай че Иво Ивков бъде освободен

Повече не издържал на напрежението

Сираков не може да прави взаимни отстъпки до безспир. Ако беше самостоятелно, доста от дълго време щеше да реагира. Казах му, че е тапир. Това е животно, което демонстрира извънредно самообладание. За мен е голословно, само че потвърди, че е прав. С самообладание съумя да докара Левски дотук, тъй като получи доста ругатни и незаслужени хули. Оказа се прав. Бих реагирал по друг метод.

От 4 септември заставам встрани от клуба. Левски ме е основал като име и персона. Знам какво съм направил, когато беше най-тежко и за какво съм нежелателен. А съм подобен, тъй като имам кардинална позиция. Някои считат, че преча, а знаят, че съм праволинеен. Най-лесният отговор е, че желаеха да оставят Наско Сираков самичък. Както един от тях е споделил: " Дърво без корен ", Наско без Тити. Докъде стигнаха? Лесно мога да приказвам и сметката я заплаща Левски. Няма да го направя. Достатъчно доста съм преглъщал и съм понесал обиди от човек, за който даже в този момент в себе си нося повече обич, в сравнение с негативи. Боли най-вече от този, който си обичал.

Няма значение кой е. Абсолютно несправедливо. Десет стотинки не сме взели със Сираков от Левски (б.а. демонстрира монета от 10 ст.). Така че, мога да приказвам и да споделям на всеки всичко в очите. Аз съм подобен, а той с безмълвие печели.

Видяхте какъв автогол бе вкаран в понеделник. Този на Бог да го елементарни Иван Вуцов на международното е детска игра. В рамките на 240 минути две международни тъпотии се сътвориха. Бяхме очевидци на конференция без камери и микрофони. Живеем в правова страна и никой не пита за какво. Няма нищо конфиденциално. Левски живееше девет месеца в действителна обстановка и почитателите да бъдат наградени от такава бизнес империя, каквато е " Юнайтед Груп ".

Привържениците го заслужаваха поради това, което направиха от 2020 година. Мъри направи чудото след 13 години. Левски тотално надигра Лудогорец за купата. Голът на финала на Илиян Стефанов е рикошет за хората, които обичат клуба. Имаше към този момент небосвод пред себе си. И те отново ще го създадат. Левски е на Наско Сираков и Мъри Стоилов, другите са производни. Историята им дава късмет да го създадат за повторно. Двамата са си извоювали да бъдат горе на пиедестала, а другите да работят като пчелички.

Иска " неговите " акции  да бъдат продадени

Константин Папозов приказва и в предаването " Крум Савов Live " по 7/8 ТВ, в което разяснява обстановката с 35% от акциите, които Наско Сираков бе оповестил, че ще отидат в неговите ръце.

" Деня, в който Наско Сираков ме предложения на обяд, бях извънредно поласкан. Мога да кажа, че това бе един от най-щастливите моменти в моя живот. Признанието му, че аз също съм съдействал акциите да станат негова благосъстоятелност. 48 часа преди този момент имах спогодба с Васил Божков да ги трансферира на мен. Знам кой провали нещата и за какво. За мъртвия или хубаво, или нищо. Има някои неща, които не би трябвало да се споделят. Казах на Наско, че аз не мога да му бъда шеф и че той ще вземе акциите. След това и той приказва с Божков. 86,5% са извънредно скъпи акции, когато те са единствено губещи и че би трябвало да блокираме 51% за Левски, с цел да не вървя идващия път до Филипините да ги диря.

А с другите 35% да намерим вложител, човек, който да ги купи и парите да останат в касата на клуба. Така се роди концепцията за тези акции за мен. Продължавам да настоявам, че тези 35% би трябвало да отидат в човек с пари. Ние хубаво ще управляваме, само че по какъв начин без пари?! Имам ефективно присъединяване в диалозите с Palms Bet. Бяхме аз и Наско, както и Мило Борисов и Лъчезар Петров от спонсора. Офертата, която дадоха беше със 70% по-голяма от офертата на друга бетинг компания ", съобщи Папазов.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР